Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ελλείψεων εμβολίων που παρατηρείται τελευταία στην αγορά.

Μετά την χθεσινή καταγγελία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για σοβαρές ελλείψεις εμβολίων η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχώρησε σήμερα σε σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του ΕΟΦ και του ΠΦΣ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ήρθε σε συνεννόηση με εκπροσώπους της φαρμακευτικής βιομηχανίας, οι οποίοι χαρακτήρισαν την έλλειψη προσωρινή, την απέδωσαν σε πρόβλημα παραγωγής (η παρασκευή εμβολίων απαιτεί συγκεκριμένους χρόνους) και διαβεβαίωσαν ότι τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα εντός του επομένου 10ημέρου.

Σημειώνουμε ότι οι ελλείψεις ξεκίνησαν από το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου (προηγούμενο δημοσίευμα του Healthmag εδώ) και να προβλέπει την επανακυκλοφορία διαφόρων πολλαπλών εμβολίων εντός Σεπτεμβρίου, αλλά και ενός πολλαπλού εμβολίου από το 2016 και μετά...

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για το θέμα των εμβολίων έχει ως εξής:

"Άμεσα κινήθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να λυθεί το ταχύτερο δυνατό το πρόβλημα έλλειψης εμβολίων που παρατηρείται στην αγορά.
Μετά από συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, η πολιτική ηγεσία ήρθε σε συνεννόηση με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι το προσωρινό πρόβλημα παραγωγής- στο οποίο οφείλεται η έλλειψη των σκευασμάτων στη χώρα μας- αντιμετωπίζεται και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα εντός του επόμενου 10ημέρου".