Για τους μη γνωρίζοντες, βουντού ονομάζεται μία μορφή αφροαμερικανικής μαγικής λατρείας, η οποία αρχικά παρουσιάστηκε τον 18ο αιώνα στα νησιά τής Καραϊβικής και κυρίως στην Αϊτή.

Οι κούκλες βουντού είναι γνωστές για τη "μαγική" επίδραση που μπορεί να έχουν, όταν κάποιος τοποθετήσει επάνω τους καρφίτσες.

Η νέα έρευνα του Τμήματος Επιχειρηματικότητας και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Wilfrid Laurier στο Οντάριο του Καναδά, έδειξε ότι οι κούκλες βουντού μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να ξεσπάσουν τα νεύρα και το άγχος τους και να προοδεύσουν στη δουλειά τους.

Ανορδόδοξο; Τουλάχιστον. Αλλά αν αναλογιστούμε ότι 12 εκατομμύρια Βρετανοί αναγκάζονται να πάρουν άδεια από την εργασία τους κάθε χρόνο, λόγω του στρες που αισθάνονται, από τις πιέσεις ενός, συνήθως αμείλικτου, αφεντικού, μπορεί και να είναι κι αυτός ένας τρόπος διαχείρισης, αν και είναι κάπως "σκιαχτικός".

Στη μελέτη συμμετείχαν 229 εργαζόμενοι από τις ΗΠΑ και από τον Καναδά. Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι η συμμετοχή σε «συμβολικά αντίποινα» μείωσε τα συναισθήματα της αδικίας που αισθάνονταν κατά το ένα τρίτο.

Αν και η εκδίκηση συχνά αντιμετωπίζεται αρνητικά, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα ευρήματα τονίζουν «το παραγνωρισμένο όφελος των αντιποίνων από την οπτική γωνία του θύματος».

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας Dr Lindie Liang εξήγησε σχετικά: «Όσο παράξενο και ακούγεται, ναι. Βρήκαμε μια απλή και αβλαβή συμβολική πράξη για αντίποινα, που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν σαν να παίρνουν εκδίκηση, ακόμη και να αποκαθιστούν την αδικία που τους πνίγει.

Μπορεί να μην χρειάζεται να είναι κούκλα βουντού αυτή καθαυτή. Θεωρητικά οτιδήποτε χρησιμεύει ως συμβολική πράξη αντιποίνων, κάπως σαν να ρίχνεις βέλη σε μια φωτογραφία του αφεντικού σου, μπορεί να λειτουργήσει.

Ο συμβολισμός εναντίον ενός κακού αφεντικού μπορεί να ωφελήσει τους υπαλλήλους ψυχολογικά, επιτρέποντάς τους να αποκαταστήσουν την αίσθηση της δικαιοσύνης στον χώρο εργασίας».

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό The Leadership Quarterly.

Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν, λέγοντας: «Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι τα αντίποινα, όχι μόνο ωφελούν τα μεμονωμένα θύματα, αλλά μπορούν, επίσης, να ωφελήσουν τον οργανισμό στο σύνολό του, δεδομένου ότι οι αντιλήψεις περί δικαιοσύνης είναι σημαντικές για την απόδοση και για την ευημερία των εργαζομένων».