Μισό βήμα πριν το λουκέτο βρίσκεται το νοσοκομείο Ληξουρίου, που λειτουργεί με το 45% της δύναμης των εργαζομένων, ενώ όλες οι μονάδες υγείας στην Κεφαλονιά πνέουν τα λοίσθια, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων και ειδικά στο Γ. Ν. Κεφαλονιάς έρχονται αντιμέτωποι με επιθετικές και σκληρές εργασιακές πολιτικές.

Τα μνημόνια και οι πολιτικές που επιβλήθηκαν οδηγούν σε κλείσιμο τμήματα και εν συνεχεία ολόκληρες μονάδες υγείας .

Τα χειρουργεία του Γ.Ν. Κεφαλονιάς πολύ γρήγορα και από αντικειμενικούς παράγοντες όπως η στελέχωσή τους, θα υπολειτουργούν ή και θα κλείσουν.

΄Όπως τονίζει το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο, "δεν θα κλείσουν από την εφαρμογή των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων όπως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, το κυκλικό ωράριο, η απαραίτητη ανάπαυση ανάμεσα στις βάρδιες. 
Θα κλείσουν από την λεηλασία της δημοσιονομικής πειθαρχίας που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα μνημόνια.
Θα τα κλείσουν η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού, οι πολυετείς ρουσφετολογικές και παράνομες άδειες άνευ αποδοχών διευθυντικών στελεχών, θα τα κλείσει η κυβέρνηση με την πολίτικη που εφαρμόζει.
Θα τα κλείσουν οι συνθήκες εργασίας, υποβοηθούμενες από διοικητές Πόντιους Πιλάτους, που οδηγούν εργαζόμενους στους εισαγγελείς, χωρίς να ευθύνονται για οτιδήποτε.
Το Γ. Ν. Κεφαλονιάς θα καταστεί μη λειτουργικό γιατί:

  • Οι ζημίες από τους σεισμούς του 2014 δεν έχουν αποκατασταθεί ούτε στο ελάχιστο και καμιά αναγκαία συντήρηση δεν γίνεται πια. 
  • Ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του Νοσοκομείου είναι πεπαλαιωμένος και επικίνδυνος
  • Η παντελής απουσία φύλαξης όλων των χώρων του Νοσοκομείου έχει οδηγήσει στην λεηλασία της περιουσίας του νοσοκομείου".