Είναι γνωστό ότι όταν κάποιος χαϊδεύει μια γάτα ηρεμεί, ακούγοντας το ρυθμικό, ευτυχισμένο γουργουρητό της. Πλέον στο "παιχνίδι" μπαίνουν και οι σκύλοι.

Βρέθηκε ότι η επαφή των φοιτητών με σκύλους κατά τη διάρκεια των εξετάσεων βοηθάει στη μείωση των επιπέδων άγχους και στις καλύτερες επιδόσεις. Επιπλέον οι σπουδαστές έχουν περισσότερη ενέργεια και νιώθουν πιο ευτυχείς. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο British Columbia του Βανκούβερ υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των ωρών εξέτασης, ώστε να βοηθούν τους νέους να αντιμετωπίσουν την πίεση.

"Τα αποτελέσματα ήταν αξιοσημείωτα", δήλωσε ο Dr Stanley Coren, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και καθηγητής ψυχολογίας.
"Βρήκαμε ότι, ακόμη και 10 ώρες αργότερα, οι φοιτητές ανέφεραν ότι είχαν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα, αισθάνονταν ότι είχαν μεγαλύτερη υποστήριξη και είχαν λιγότερο άγχος, σε σύγκριση με τους συμφοιτητές τους που δεν έλαβαν μέρος στη θεραπευτική συνεδρία με τους σκύλους".

Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stress and Health, οι ερευνητές παρακολούθησαν 246 φοιτητές πριν από τις θεραπευτικές συνεδρίες με τους σκύλους και μετά.

Οι νέοι ήταν ελεύθεροι να χαϊδεύουν, να αγκαλιάζουν και να συνομιλούν μέχρι και με 12 σκύλους κατά τη διάρκεια των συνεδριών, ενώ συμπλήρωσαν και κάποια ερωτηματολόγια αμέσως πριν από τη συνεδρία, αμέσως μετά και μετά από περίπου 10 ώρες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα άγχους μειώθηκαν κατά περίπου 45%, η ενέργεια αυξήθηκε κατά περίπου 37% και η ευτυχία κατά 27%.