Επίσκεψη στο γιατρό με πιστωτική κάρτα, φαίνεται πως προωθεί η κυβέρνηση για το 2016, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε πως προσανατολίζεται στο «χτίσιμο του αφορολόγητου μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος».

Πρόσθεσε πως για το 2015 θα ισχύσει η συλλογή αποδείξεων, όμως το 2016 θα υπάρξουν αλλαγές με βασικότερη τον προσανατολισμό του υπουργείου Οικονομικών για «χτίσιμο» του αφορολόγητου μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος «ή μέσω χρεωστικής, πιστωτικής κάρτας ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών».

Συμπληρώνοντας ανέφερε ότι στις σκέψεις του υπουργείου είναι μόνο με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίζονται δαπάνες όπως αυτές για ιατρικές επισκέψεις.

Μάλιστα τόνισε πως η χρήση πιστωτικών καρτών θα είναι υποχρεωτική για ορισμένες κατηγορίες γιατρών – χωρίς να διευκρινίσει σε ποιές – και για άλλες προαιρετική.

«Δεν νομίζω ότι οι γιατροί που ανταποκρίθηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα δυσκολευθούν με το μηχάνημα» είπε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για την προώθηση του μέτρου -που στόχο έχει την δραστική μείωση της παραοικονομίας- το υπουργείο εξετάζει την παροχή κινήτρων όχι μόνο στις επιχειρήσεις αλλά και στους πολίτες, ενώ παράλληλα πρόκειται να ζητήσει και από τις τράπεζες να γίνουν πιο λογικές στο ποσοστό προμήθειας 2% που ζητούν από τις επιχειρήσεις για την υπηρεσία χρήσης πιστωτικών καρτών.