Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο “5th General Meeting”, του ερευνητικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «EVOTION», στο συνεδριακό κέντρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Οι εργασίες του “5th General Meeting” συνέπεσαν με την Παγκόσμια Ημέρα Ακοής, αναδεικνύοντας τη σημασία της πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της βαρηκοΐας και των συνεπειών της στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η συμβολή στη διαμόρφωση πολιτικών Δημόσιας Υγείας που σχετίζονται με τη Βαρηκοΐα, αλλά και τον τρόπο διαχείρισής τους από τους επαγγελματίες του χώρου και τους φορείς υγείας. 

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συμμετέχει μαζί με 12 πανεπιστημιακά τμήματα, εταιρείες και φορείς από 8 χώρες στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «EVOTION», ως ο μοναδικός ιδιωτικός κλινικός πάροχος Υγείας. Μεταξύ των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβάνονται η εταιρεία Oticon A/S, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το City University of London, το University College London, το Nofer Institute of Occupational Medicine, το Institute of Public Health for the Osijek-Baranya County και το Università degli Studi di Milano (UNIMI). 

Επιπρόσθετα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι ο μοναδικός ιδιωτικός πάροχος Υγείας στην Ελλάδα, που αποτελεί μέρος του Horizon 2020, του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού προγράμματος, στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την τεχνολογία, με συνολικές επενδύσεις περισσότερα από 80 δις ευρώ, στην επταετία 2014 – 2020, με στόχο την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. 

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δρ. Γεώργιος Γαβαλάς, Διευθυντής Ωτολογίας, Ακοολογίας και Νευροωτολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε μία πρωτοποριακή δράση, η οποία έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μία από τις πιο διαδεδομένες, χρόνιες παθήσεις και την 5η συχνότερη αιτία αναπηρίας, τη βαρηκοΐα, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων. Η εμπειρία του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στον ευαίσθητο αυτόν τομέα είναι αναμφισβήτητη και αποτέλεσε βασικό κριτήριο επιλογής μας».

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών τόνισε: «Πιστοί στη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να επενδύει διαρκώς στην ιατρική πρωτοπορία και καινοτομία, συμμετέχουμε στο EVOTION, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα - τομή στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και στη χάραξη μακροοικονομικής πολιτικής υγείας σε επίπεδο χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου είμαστε παρόντες στην εξέλιξη των νέων τεχνολογιών στο χώρο της υγείας και  συνεισφέρουμε στην εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης, και την αξιοποίηση των  νέων τεχνολογιών wearables και big data analysis και πρωτοστατώντας έτσι, στην πιο σύγχρονη ιατρική τάση, αυτή της Precision Medicine».