Οι δύο πιο συχνές αντιδράσεις, όταν ο σύντροφός σας σας αφήσει τα κρύα του λουτρού, είναι ή να πέσετε σε μαύρη θλίψη ή να εκραγείτε από θυμό έναντι οποιουδήποτε. Οι ειδικοί εξηγούν ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μαζέψετε τα κομμάτια σας και να πάτε παρακάτω, οπότε δείτε τι προτείνουν:

Δείξτε κατανόηση

Κανείς δεν θέλει να τον παρατάνε και το πιο πιθανό είναι να μην περιμένατε να χωρίσετε ή και να μην το προκαλέσατε καν. Πονάτε και σας πνίγει το γιατί. Όπως θα παρηγορούσατε έναν φίλο, που χώρισε αιφνιδιαστικά, έτσι παρηγορήστε και τον εαυτό σας και δείξτε κατανόηση τις μέρες που θά’ρθουν.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Είναι δύσκολο, αλλά οι ειδικοί συστήνουν να διατηρήσετε μια «κανονικότητα» στην καθημερινότητά σας, όσο γίνεται. Ασκηθείτε, προσέξτε τι τρώτε, βγείτε μια βόλτα, κοιμηθείτε αρκετά. Και, εννοείται, βγείτε με φίλους και πηγαίνετε όπου συνήθως, έστω κι αν δεν το επιθυμείτε διακαώς. Πιστέψτε μας, δουλεύει.

Τονώστε την αυτοπεποίθησή σας

Θυμηθείτε ότι παραμένετε ένας έξυπνος, ικανός άνθρωπος, που έχει πολλά πλεονεκτήματα. Κι αν δυσκολεύεστε, απευθυνθείτε σε φίλους να σας τονώσουν το εγώ. Όσο κι αν στην παρούσα φάση δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, ένας χωρισμός δεν είναι το τέλος του κόσμου.

«Κρατηθείτε» από τους άλλους

Φίλοι και οικογένεια έχουν σίγουρα την καλή διάθεση να σας ακούσουν και να κάνουν μαζί σας κάποια, απλά πράγματα, όπως να πάτε ένα σινεμά ή κάπου για φαγητό. Αρκεί να τους το ζητήσετε και, φυσικά, να δεχθείτε τη βοήθειά τους. Εννοείται ότι αν σας πουν «στά’λεγα εγώ», πρέπει να απευθυνθείτε αλλού.

Βοηθήστε τους άλλους

Σίγουρα θα αισθανθείτε καλύτερα βοηθώντας κάποιους άλλους. Επιπλέον αυτό θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι είστε τυχεροί με αυτά που έχετε και ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Κάντε «αυτοψία»

Γράψτε τα υπέρ και τα κατά της σχέσης σας και σκεφθείτε σοβαρά τι μπορείτε να κάνετε διαφορετικά στο μέλλον. Για παράδειγμα, ήταν ο σύντροφός σας «σφιχτός» με τα λεφτά ή πολύ νευρικός κι εσείς επιλέγατε να το αγνοήσετε, παρόλο που στ’ αλήθεια σας ενοχλούσε πολύς; Έχετε στο μυαλό σας πώς θα φερθείτε σε ανάλογη περίπτωση στο μέλλον.

Πενθήστε

Μη βιαστείτε να μπείτε σε νέα σχέση, μόνο και μόνο για να ξεχαστείτε. Πάρτε τον χρόνο σας, αξιολογήστε την κατάσταση, κάντε υπομονή.