Οι νεαροί τρανσέξουαλ διατρέχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καταθλιπτικά συμπτώματα και τάσεις αυτοκτονίας. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα για την Πρόληψη των Αυτοκτονιών και το Ινστιτούτο Williams, το 41% των ατόμων, που είναι τρανσέξουαλ, έχει αναφέρει ότι έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, σε σύγκριση με το 4,6% του γενικού πληθυσμού.

Όταν ένας νεαρός τρανσέξουαλ επιλέγει ένα νέο όνομα, είναι σημαντικό για τους φίλους, τους συγγενείς και τους γνωστούς του να χρησιμοποιήσουν αυτό το νέο όνομα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Διότι, όπως διαπιστώθηκε, όταν τους φώναζαν με το όνομα που οι ίδιοι έχουν επιλέξει, μειώνονταν τα συμπτώματα κατάθλιψης και ο συνολικός κίνδυνος αυτοκτονίας, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin.

Η μείωση των κινδύνων για την ψυχική υγεία ήταν ισχυρότερη, όταν το επιλεγμένο όνομα χρησιμοποιήθηκε σε πολλαπλά περιβάλλοντα, όπως στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία και μεταξύ φίλων.

"Νομίζω ότι αν κάποιος από εμάς φανταζόταν πως ζούσαμε σε έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι μας αποκαλούν με ένα όνομα διαφορετικό, που θα μας προσδιόριζε σύμφωνα με τα προσωπικά μας κριτήρια, θα ήταν μια σταθερή αναβάθμιση της κατανόησης των εαυτών μας", επεσήμανε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Stephen T. Russell.

Στη μελέτη συμμετείχαν 129 τρανσέξουαλ και άτομα που δεν ήταν συμφιλιωμένα με το φύλο τους, από τρεις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε τρία ερωτηματολόγια, που αξιολόγησαν τα συμπτώματα κατάθλιψης, τον αυτοτραυματισμό και τον αυτοκτονικό ιδεασμό και την αυτοκτονική συμπεριφορά, καθώς και την κοινωνική υποστήριξη.

Εβδομήντα τέσσερις συμμετέχοντες (57%) ανέφεραν ότι έχουν επιλέξει ένα όνομα διαφορετικό από αυτό με το οποίο τους βάπτισαν.

Για κάθε πρόσθετο κοινωνικό πλαίσιο, στο οποίο οι νέοι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το επιλεγμένο όνομά τους, οι ερευνητές είδαν μια μείωση 29% στον αυτοκτονικό ιδεασμό, μια μείωση κατά 56% στην αυτοκτονική συμπεριφορά και σημαντική βελτίωση σε ένα εργαλείο διαλογής που μετρά την κατάθλιψη. Κάθε πρόσθετο πλαίσιο, στο οποίο ένας νέος μπορούσε να χρησιμοποιήσει το επιλεγμένο όνομά του, είχε ως αποτέλεσμα μια περαιτέρω μείωση του κινδύνου.

Για μερικούς τρανσέξουαλ, το να τους απευθύνονται χρησιμοποιώντας το όνομα της βάπτισης, μπορεί να είναι οδυνηρό και μια "υπενθύμιση για το πώς η κοινωνία δεν είναι πάντα ανοικτή και δεν κατανοεί τους trans ή τις ταυτότητες", δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η Katherine Kuvalanka του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.