Οι Shen Jie και Liu Xi πέθαναν στο Nanjing το 2013, αλλά είχαν, ήδη, προλάβει να καταψύξουν πολλά έμβρυα, ευελπιστώντας κάποια στιγμή να αποκτήσουν παιδί με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μετά το σοβαρό ατύχημα, οι γονείς του άτυχου ζευγαριού έδωσαν μάχη επί μακρόν στο δικαστήριο - και την κέρδισαν - για να χρησιμοποιήσουν τα κατεψυγμένα έμβρυα και το εγγόνι τους γεννήθηκε τελικά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η παρένθετη μητρότητα διώκεται στην Κίνα κι έτσι οι παπούδες χρειάστηκε να βρουν μια γυναίκα, πρόθυμη να τους βοηθήσει, από το γειτονικό Λάος.

Το μωρό γεννήθηκε σε ένα νοσοκομείο της πόλης Guangzhou και το ονόμασαν Tiantian, που σημαίνει γλυκός. Πρόσφατα οι παπούδες του έκαναν πάρτι για να γιορτάσουν τις πρώτες 100 μέρες της ζωής του.

Όπως δήλωσε η γιαγιά του αγοριού Hu Xinxian: "Τα μάτια του Tiantian μου θυμίζουν την κόρη μου, αλλά γενικά μοιάζει περισσότερο στον μπαμπά του".

Οι παπούδες του μωρού δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα του πουν για τους γονείς του. Το πιο πιθανό είναι να του πουν ότι εκείνοι ζουν πολύ μακριά για επαγγελματικούς λόγους, μέχρι το αγόρι να μεγαλώσει και να μπορεί να καταλάβει κάποια πράγματα.

"Θα του πούμε σίγουρα την αλήθεια στο μέλλον. Πώς μπορούμε να μην το κάνουμε;", αναρωτήθηκε η γιαγιά.