Η ζωή όλων όσοι φοράνε φακούς επαφής μόλις έγινε πιο εύκολη.

Η έγκριση του FDA βασίστηκε σε κλινική μελέτη αξιολόγησης της ημερήσιας και νυχτερινής ικανότητας οδήγησης 24 ατόμων.

Σύμφωνα με την Malvina Eydelman, διευθύντρια συσκευών ΩΡΛ του αρμόδιου τμήματος του FDA: «Αυτοί οι φακοί επαφής είναι οι πρώτοι στο είδος τους, που ενσωματώνουν την ίδια τεχνολογία με αυτή που χρησιμοποιείται στα γυαλιά, που οι φακοί τους σκουραίνουν αυτόματα στον ήλιο»

Πρόκειται για μαλακούς φακούς επαφής για καθημερινή χρήση μέχρι και για 14 ημέρες, οι οποίοι σκουραίνουν αυτόματα όταν εκτίθενται σε έντονο φως, ενώ επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση σε συνθήκες κανονικού ή χαμηλού φωτισμού.

Προορίζονται για άτομα που έχουν μυωπία,πρεσβυωπία ή συγκεκριμένους βαθμούς αστιγματισμού, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Οργανισμού.

Στις δοκιμές που έγιναν, δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα με την οδηγική ικανότητα ή με την όραση εκείνων που τους φορούσαν.

Το 2014 πάνω από 40 εκατομμύρια Αμερικανοί φόρεσαν φακούς επαφής, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Πάντως οι νέοι φακοί δεν κάνουν για όλους, προειδοποιούν οι ειδικοί. Άτομα με φλεγμονές ή μολύνσεις των ματιών, που έχουν υποστεί τραυματισμό στο μάτι ή έχουν κάποια οφθαλμική πάθηση, αλλά και όσοι έχουν αλλεργία, δεν πρέπει να να τους χρησιμοποιούν.