Ναι, καλά διαβάσατε. Οι δουλειές του σπιτιού και ειδικά το πλύσιμο των πιάτων αναστατώνουν τις αισθήσεις και φέρνουν πιο καυτό σεξ. Αυτό, τουλάχιστον, έδειξαν τα ευρήματα μελέτης, που έκανε η ΜΚΟ Council on Contemporary Families, η οποία μελετά τη δυναμική που επικρατεί στις σύγχρονες οικογένειες.

Οι ερευνητές μελέτησαν διάφορες δουλειές του σπιτιού, μεταξύ των οποίων τα ψώνια, το πλύσιμο και η καθαριότητα, για να διαπιστώσουν ότι οι άνδρες αντιμετωπίζουν πολλά περισσότερα προβλήματα από ό,τι ίσως γνωρίζουν. (Τα ευρήματα αυτής της μελέτης αντικατοπτρίζουν τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια).

Οι γυναίκες, που πλένουν μόνες τους τα περισσότερα πιάτα, αναφέρουν περισσότερα δράματα στις σχέσεις τους, λιγότερη ικανοποίηση από τους συντρόφους τους και χειρότερο σεξ, σε σύγκριση με τις γυναίκες που μοιράζονται τις ευθύνες του νοικοκυριού με τους συντρόφους τους. Το, δε, πλύσιμο των πιάτων ειδικά, είναι "δείκτης" ικανοποίησης από την ερωτική σχέση για τις γυναίκες, για τούτο και όσοι τις βοηθάνε σε αυτό είναι πιο "τυχεροί" και απολαμβάνουν καλύτερο σεξ.

Όμως, προσοχή! Η ίδια μελέτη έδειξε ότι αν ο άνδρας καταλήξει να τρίβει μόνος του τα κατσαρολικά, μπορεί να νιώσει δυσαρέσκεια, θλίψη, ακόμη και να σκεφθεί το διαζύγιο.

Ο επικεφαλής ερευνητής, αναπληρωτής καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Utah, Dan Carlson, δήλωσε σχετικά: «Η μάχη για τα πιάτα είναι σταθερή. Το πλύσιμο των πιάτων, όπως και οι άλλες δουλειές του σπιτιού που εξετάσαμε, είναι ιστορικά συνδεδεμένες με το φύλο, είναι δουλειές των γυναικών.

Οι γυναίκες που κάνουν μόνες τους το πλύσιμο των πιάτων είναι πιθανό να αισθάνονται στερημένες σε σύγκριση με τους συντρόφους τους και να νιώθουν ανισότητα και δυστυχία».

Η διευθύντρια έρευνας και επιμόρφωσης κοινού της ΜΚΟ, που έκανε τη μελέτη, επεσήμανε ότι τα ψώνια για το σπίτι είναι μια καλή μονάδα μέτρησης για το πώς συνεργάζονται τα ζευγάρια στην καθημερινότητά τους και ότι το μοίρασμα του νοικοκυριού δείχνει εμπιστοσύνη στην κρίση του άλλου.