Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Chapman στην California αποκάλυψαν πώς επηρεάζει το ύψος και το βάρος τη σεξουαλική ζωή των αντρών. Μελέτησαν 60.058 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 65 χρόνων. Εξέτασαν τη σχέση ύψους και βάρους (ΔΜΣ) με τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων των συμμετεχόντων και διαπίστωσαν ότι οι πιο κοντοί άντρες έχουν, μεν, λιγότερες ερωτικές επιτυχίες, αλλά οι ψηλοί δεν έχουν απαραίτητα την πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Οι ψηλοί άνδρες μαγνητίζουν τις γυναίκες. Στη δυτική κουλτούρα είναι λες και το ύψος είναι το "σύνθημα" για κυριαρχία, κοινωνική κατάσταση, πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους, κληρονομική καλή φυσική κατάσταση, μ' άλλα λόγια φαντάζουν ως οι ιδανικοί σεξουαλικοί σύντροφοι και όχι μόνο. Όπως φάνηκε από την έρευνα, κατά μέσο όρο, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, ηλικίας από 30 έως 44 ετών, είχαν αλλάξει 8 ερωτικούς συντρόφους. Από το σύνολο των συμμετεχόντων, ποσοστό 58% των αντρών και 56% των γυναικών δήλωσαν πως έχουν αλλάξει περισσότερους από 5 ερωτικούς συντρόφους, ενώ το 29% των αντρών και το 23% των γυναικών δήλωσαν πως έχουν αλλάξει περισσότερους από 14 ερωτικούς συντρόφους.

Όσον αφορά στη σχέση ύψους και σεξουαλικής ζωής, αν και οι πιο ψηλοί άντρες είχαν κατά μέσο όρο περισσότερες σεξουαλικές επιτυχίες, οι διαφορές με τις υπόλοιπες ομάδες ύψους ήταν μικρές, με εξαίρεση τους πολύ κοντούς άντρες, οι οποίοι είχαν αλλάξει κατά μέσο όρο 5 ερωτικές συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ για τις υπόλοιπες ομάδες ύψους ο μέσος όρος ήταν οι 7 γυναίκες.

Σύμφωνα με τον Dr David A. Frederick, τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας και καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Chapman, αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες, που είναι ελαφρώς ψηλότεροι από αυτές. Όσον αφορά στον Δείκτη Μάζας Σώματος, οι άντρες που βρίσκονται στη μεσαία κλίμακα του δείκτη αλλά και οι ελαφρώς υπέρβαροι άντρες ήταν αυτοί που είχαν τις περισσότερες σεξουαλικές επιτυχίες. Αντιθέτως, οι άντρες που κρίνονται ως λιποβαρείς, βάσει του ΔΜΣ, ήταν αυτοί που είχαν τις λιγότερες ερωτικές επιτυχίες.