Την έρευνα έκανε η εφαρμογή για ραντεβού Plenty of Fish. Όπως διαπιστώθηκε, το Νο1 χαρακτηριστικό, που αναζητούν οι εργένηδες στο άλλο τους μισό, είναι να μπορεί να κάνει μια συζήτηση με νόημα - τελικά δεν είμαστε τόσο επιφανειακοί, όσο νομίζουμε...

Την ώρα που "βομβαρδιζόμαστε" από εντυπωσιακούς δικέφαλους και κοιλιακούς six pack, την ώρα οι Καρντάσιαν είναι το σύμβολο της λαϊκής κουλτούρας για την εύρεση της αγάπης, κάπου στο βάθος φαίνεται ότι όλοι ψάχνουν έναν καλό συνομιλητή. Που να αφουγκράζεται τα θέλω τους και τις ανάγκες του και να μπορεί να μιλήσει από καρδιάς.

Μάλιστα η έρευνα διαπίστωσε ότι η καλή επικοινωνία εκτιμάται ως πιο σημαντική κι από την φυσική έλξη, ενώ το 58% των ερωτηθέντων ανέφερε την κακή γραμματική και τα ορθογραφικά λάθη ως σημαντική αιτία χωρισμού.

Όταν, δε, πρόκειται για τα αρχικά στάδια της σχέσης, η συνομιλία είναι σαφώς καθοριστική για την εξέλιξη. Το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει πως είναι δυνατόν να ερωτευτεί μετά από μία συζήτηση. Ένα  87% δήλωσε ότι βρήκε κάποιον πιο ελκυστικό μετά από μια καλή συζήτηση μαζί του.

Τι γίνεται, όμως, με τα θέματα που κουβεντιάζει το υποψήφιο ζευγάρι; Πόσο σημαντικά είναι, αν είναι, αυτά;

Οι χρήστες της εφαρμογής για ραντεβού παραδέχονται ότι έχουν βαρεθεί να μιλάνε για την πολιτική ή για τον Ντόναλντ Τραμπ. Βέβαια η έρευνα διαπίστωσε ότι τα πολιτικά φρονήματα έχουν εξέχουσα θέση στις αρχικές συνομιλίες, αν και το 59% ομολόγησε ότι δεν θα ξεκινήσει μια συζήτηση με κάποιον, που στο προφίλ του στην εφαρμογή υποστηρίζει αντίθετη πολιτική άποψη από τη δική του.

Άλλα "άνοστα" θέματα για συζήτηση είναι οι ειδικές διατροφές (π.χ. χορτοφαγία) για το 20%, ενώ ένα 18% δήλωσε απαυδισμένο με την παραφιλολογία τύπου "οι νέοι εναντίον όλων".