Τον κίνδυνο να κλείσουν μονάδας υγείας του ΠΕΔΥ διαβλέπει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΠΕΔΥ, εκφράζοντας βαθύτατη ανησυχία για τις ενέργειες των ΥΠΕ που άμεσα ή έμμεσα οδηγούν τις ήδη υποβαθμισμένες Μονάδες Υγείας σε μαρασμό και πιθανό κλείσιμό τους.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν κλείσιμο Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΠΕΔΥ στην περιοχή ευθύνης της 2ης ΥΠΕ, οι υπολειτουργούσες Μονάδες εργαστηριακές-μικροβιολογικές ερημώνουν από προσωπικό με την απόσπαση εργαζομένων από το ΠΕΔΥ Πειραιά, στο Αττικό Νοσοκομείο.

Προσθέτει επίσης, ότι "Στο ΠΕΔΥ Ν. Φιλαδέλφειας εστάλη FAX από την 1η ΥΠΕ, με καταστάσεις ιατρών της Μονάδας, αναγράφοντας δίπλα τη νέα Μονάδα απασχόλησής τους. Εμμέσως πλην σαφώς η ιδιόκτητη Μονάδα βαίνει προς κλείσιμο. Παρά την διάψευση από διοικητικά στελέχη της 1ης ΥΠΕ περί της μη ισχύος του εγγράφου, δηλώνουμε με τον πιο έντονο τρόπο ότι κλείσιμο Μονάδων δεν θα ανεχτούμε.

Το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται στο απόσπασμα. Κρυφά ή φανερά σχέδια του Υπουργείου Υγείας και των ΥΠΕ που οδηγούν το σύστημα σε κατάρρευση, θα βρουν αντιμέτωπη ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία".

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας τονίζει ότι έχει καταθέσει τις προτάσεις της και αναμένει νέες συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Και καταλήγοντας σημειώνει: "Ο μαρασμός και η υποχρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος θα οδηγήσει έναν, ήδη, ταλαιπωρημένο λαό σε εξαθλίωση. Όλοι ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας".