Σε 21 συλλήψεις προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για την υπόθεση που αφορά το μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων φαρμακευτικών σκευασμάτων, στο οποίο εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και άλλα άτομα. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος είναι τέσσερα, ένα εκ των οποίων κατοικεί μόνιμα σε ευρωπαϊκή χώρα. Οι δράστες διακινούσαν τα πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού, ενώ τα κέρδη τους ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.
 
Το κύκλωμα, υπεξαιρούσε φάρμακα από δύο νοσοκομεία και τα διακινούσε στο εξωτερικό σε πολύ υψηλότερες τιμές. Η Οικονομική Αστυνομία, που πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση από χθες το πρωί, έχει κατασχέσει σημαντικές ποσότητες φαρμάκων και διάφορα χρηματικά ποσά. Η παρουσίαση της υπόθεσης πρόκειται να γίνει σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
 
Με αφορμή το θέμα, η ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε πως εάν αποδειχθεί, πρόκειται για "ασύλληπτο σκάνδαλο".
Δεν φτάνει το οικονομικό χάλι των Νοσοκομείων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και σκάνδαλα!
 
Οικονομική κατάρρευση
Οι Δημόσιες δαπάνες Υγείας είναι 4,8% του ΑΕΠ στο μισό από τις  άλλες χώρες της Ευρώπης. Με βάση αυτά τα μειωμένα κονδύλια χρηματοδοτούνται τα Δημόσια Νοσοκομεία. Η κρατική χρηματοδότηση προς τα Νοσοκομεία κατρακυλάει χρόνο με το χρόνο.
 
Από την 1/1/2016 επιβαρύνθηκαν οι Προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων με τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων στους ασθενείς που μέχρι τότε χορηγούσε ο ΕΟΠΥΥ.
Εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης των Νοσοκομείων κατά περιόδους σταματάει η χορήγηση ογκολογικών φαρμάκων στους ασθενείς. 
 
Η Οικονομική Αστυνομική Διεύθυνση ερευνά σκάνδαλο υφαρπαγής ακριβών ογκολογικών φαρμάκων από τα Νοσοκομεία, τα οποία διακινήθηκαν για ιδίο όφελος από Επαγγελματίες Υγείας.
Εάν αποδειχθεί είναι ασύλληπτο σκάνδαλο.
Δεν σέβονται τον πόνο των ασθενών με καρκίνο. Τη μάχη για τη ζωή που δίνουν καθημερινά. Την ταλαιπωρία που υφίστανται να πηγαίνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο προκειμένου να βρουν τα ογκολογικά τους φάρμακα, για να κάνουν χημειοθεραπείες ή άλλες θεραπείες.
Την αγωνία τους που πολλές φορές δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακα γιατί δεν τα διαθέτουν τα Νοσοκομεία. Πλουτίζουν – κερδοσκοπούν σε βάρος των ασθενών με καρκίνο!!! 
 
Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης δεν πρέπει να μείνει επιδερμικά, ζητά από τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε βάθος την έρευνα και εκφράζει την ελπίδα το σκάνδαλο αυτό να μην αποδειχθεί ότι στοίχισε ζωές ασθενών με καρκίνο ή με άλλη πάθηση.
 
Η Ομοσπονδία αποδίδει μεγάλη ευθύνη στους Διοικητές των Νοσοκομείων κατά την περίοδο που συνέβησαν οι εν λόγω κλοπές των φαρμάκων και σημειώνει ότι δεν δέχεται την κατασυκοφάντηση των λιγοστών εναπομεινάντων εργαζόμενων που πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης, καθημερινά δίνουν μάχη να κρατάνε όρθιο το σύστημα υγείας, τα Δημόσια Νοσοκομεία.