Τα νέα στοιχεία προκύπτουν από το Next Steps, που το διαχειρίζεται το University College του Λονδίνου. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 16.000 ανθρώπους που γεννήθηκαν το 1989-90, από τότε που ήταν 14 ετών.

Οι millennials, όπως αποκαλούνται, περιμένουν πολύ περισσότερο για να κάνουν σεξ. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απότομη αύξηση του αριθμού των νέων, που περιμένουν περισσότερα χρόνια για να κάνουν σεξ, μπορεί να οφείλεται στον λεγόμενο «φόβο οικειότητας» και στην πίεση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης (social media).

Ειδικότερα οι συνεντεύξεις, που διεξήχθησαν το 2016, αποκάλυψαν αύξηση του αριθμού των millenials που περιμένουν περισσότερο για να έχουν την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία, σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, που ένας στους είκοσι ανέφερε ότι εξακολουθεί να είναι παρθένος περίπου την ίδια ηλικία.

Η Susanna Abse, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια της Balint Consultancy, δήλωσε στους Sunday Times σχετικά: "Η νεολαία της εποχής έχει ανατραφεί σε μια κουλτούρα υπερσεξουαλικότητας, που έχει εκτρέψει έναν φόβο για την οικειότητα.

Οι γυναίκες είναι πάντα έτοιμες για σεξ, με όμορφα, γυμνασμένα σώματα και οι άνδρες έχουν μόνιμα στύσεις. Αυτό είναι τρομακτικό για τους νέους. Ο φόβος για τους νέους άνδρες είναι να ταπεινωθούν, μη μπορώντας να ανταποκριθούν σε όλο αυτό, καθώς και ο φόβος της έκθεσής τους στους φίλους τους στο Facebook".

Αν αυτοί που αρνήθηκαν να απαντήσουν στην σχετική ερώτηση ήταν επίσης παρθένοι, ο αριθμός τους αυξάνεται σε έναν στους έξι, σύμφωνα με τον Steve McKay, καθηγητή κοινωνικής έρευνας στο Πανεπιστήμιο Lincoln.

Η έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι καθώς οι νέοι, μεγαλώνουν, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν σεξουαλικούς συντρόφους, με το 90% και παραπάνω από αυτούς να έχει χάσει την παρθενιά του πριν από την ηλικία των 19 ετών.