Εξασφαλίστηκαν 23.000 νέες δόσεις εμβολίου MMR έναντι της ιλαράς, ερυθράς και παρωτίτιδας, με χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-ECHO), στο πλαίσιο προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και υλοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος σε παιδιά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων  της χώρας.

Η UNICEF σημαντικός αρωγός της προσπάθειας αυτής με την παροχή 62.200 εμβολίων (50.000 MMR, 11.000 PCV και 1.200 PCG) τον Σεπτέμβριο του 2016, προέβη χθες 14 Μαΐου 2018 στην παράδοση των επιπλέον 23.000 δόσεων εμβολίου προς το ΚΕΕΛΠΝΟ, στηρίζοντας τη συνέχεια του προγράμματος.
Με τη συμβολή αυτή θα εμβολιαστούν τα άτομα που εισέρχονται στη χώρα μας από τις πύλες εισόδου (νησιά Βορειανατολικού Αιγαίου και Έβρος).

Οι δράσεις για τη διασφάλιση της εμβολιαστικής κάλυψης του παιδικού πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας ξεκίνησαν από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης τον Μάρτιο του 2016 και συνεχίζονται τόσο στην Ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα. Το Πρόγραμμα Εμβολιασμού  υλοποιείται υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, με βασικό φορέα υλοποίησης το ΚΕΕΛΠΝΟ και με τη στήριξη των Διεθνών Οργανισμών και έγκριτων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. 

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης του παιδικού πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών της χώρας μας, το οποίο αδιαμφισβήτητα συνέβαλε στο γεγονός ότι εν μέσω επιδημίας ιλαράς δεν σημειώθηκε έξαρση κρουσμάτων του νοσήματος στον εν λόγω πληθυσμό.