Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στο "Δαφνί", διεκδικώντας την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν την Ψυχική Υγεία στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι προχωρεί στο σχέδιο για διάλυση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων που έχουν απομείνει.

Σημειώνουν ότι με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, θα προωθήσουν την μεταφορά των Κέντρων Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) και των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ξενώνες, οικοτροφεία, διαμερίσματα κλπ) από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ). 

Και τονίζουν πως όπως συνέβη και επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη με τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης που μεταφέρθηκαν από 1-1-2015 στις ΥΠΕ, πολλές δομές θα καταργηθούν. Οι εναπομείνασες  δομές  μελλοντικά θα καταλήξουν στους ιδιώτες με τις ΜΚΟ και την ΑΕΜΥ Α.Ε. διαλέγοντας φυσικά τους φιλοξενούμενους ασθενείς τους έχοντες πορτοφόλι και οικογενειακό περιβάλλον. Η κατάσταση θα γίνει δραματική για τους άπορους και  ανασφάλιστους ασθενείς που θα βρεθούν στις γέφυρες, στα πάρκα και στις πλατείες.      

Καταλήγοντας, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι "σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας δεν μπορεί να υπάρχει αίτημα για κλείσιμο ή διάλυση των εναπομεινάντων Ψυχιατρείων, γιατί αυτό δεν θα είναι προς όφελος των ασθενών και θα αναγκαστούν να γίνουν βορά των ιδιωτών ή δεν θα παίρνουν ψυχιατρική βοήθεια".