Οπότε το τσιγάρο μπαίνει στη λίστα με τα don'ts για επτά στις δέκα εργένισσες, σύμφωνα με όσα απάντησαν στην έρευνα της εταιρίας Inogen.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1006 γυναίκες και άνδρες, που εκείνη την εποχή δεν είχαν κάποια σχέση, ηλικίας από 18 έως 76 χρόνων.

Το 56% των γυναικών είπε ότι δεν θα έβγαινε ούτε ραντεβού με άνδρα που καπνίζει. Στους άνδρες, πάντως, τα ποσοστά ήταν χαμηλότερα. Το 46% δεν θα έβγαινε με μια καπνίστρια και το 65% δήλωσε ότι βρίσκει τις γυναίκες που καπνίζουν ή ατμίζουν μη ελκυστικές και καθόλου σέξι.

Να σημειωθεί ότι, από εκείνες που συμμετείχαν στη μελέτη, το 57% δεν κάπνιζε, το 24,3% κάπνιζε και το 18,7% άτμιζε ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το 46% των γυναικών και το 33% των ανδρών δεν θέλουν επ'ουδενί να αρχίσουν μια σχέση με άτομο που ατμίζει.

Ωστόσο από εκείνους που δεν θα έβγαιναν ραντεβού με άτομο που καπνίζει, το 17% εμφανίστηκε πρόθυμο να δώσει μια ευκαιρία σε κάποιον/κάποια που κάνει ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Όταν τους ζητήθηκε να εξηγήσουν γιατί δεν θα τα έφτιαχναν με καπνιστή/καπνίστρια, το 90% των ανθρώπων κατηγόρησε τη μυρωδιά του καπνού των τσιγάρων, ενώ το 75% ανέφερε ότι ανησυχεί που θα είναι παθητικός καπνιστής.

Άλλες ανησυχίες περιελάμβαναν την δυσάρεστη αναπνοή, τον φόβο ότι αν φιλούσαν τον καπνιστή θα ήταν σαν να... έγλειφαν τασάκι και τα κιτρινισμένα δόντια. 

Ενδιαφέρον κατά τους ερευνητές είναι το γεγονός ότι, αν και το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί μια εναλλακτική λύση στο κλασσικό τσιγάρο, το 54% των γυναικών και το 44% των ανδρών χαρακτήρισαν αντιερωτικούς και τους ατμιστές.

Πάντως μάλλον είναι ευρύτερα γνωστή αυτή η αρνητική στάση απέναντι στο κάπνισμα και στο άτμισμα, όταν πρόκειται για ερωτικές σχέσεις, διότι το 42% των γυναικών και το 43% των ανδρών αποκρύπτουν αυτές τους τις συνήθειες, όταν ανεβάζουν το προφίλ τους στις ιστοσελίδες ραντεβού.