Οι ψυχολόγοι το αποκαλούν «σύνδρομο λατρείας διασημοτήτων» και, σύμφωνα με έρευνες, δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο.

Σε μια μελέτη που δημοσίευσε παλιότερα το British Journal of Psychology, οι ερευνητές ταξινόμησαν τη λατρεία για τους διάσημους σε ένα ευρύ φάσμα. Στα χαμηλότερα επίπεδα βρίσκονται κάποιες βασικές συμπεριφορές, που περιλαμβάνουν την ανάγνωση πληροφοριών για τη ζωή των διάσημων - του βασιλικού ζεύγους εν προκειμένω - ή την παρακολούθηση του γάμου τους στην τηλεόραση.

Στα υψηλότερα επίπεδα η λατρεία για τις διασημότητες παίρνει μια πιο προσωπική χροιά - μοιράζεστε τις λεπτομέρειες της ζωής τους και ταυτίζεστε μαζί τους. Είστε ευχαριστημένοι με τις επιτυχίες τους και με τις χαρές τους και δυσαρεστημένοι με τις αποτυχίες τους, σαν να συνέβαιναν σε σας.

Η περίπτωση της Meghan Markle, πάντως, κατά τους ειδικούς, είναι ξεκάθαρα μια σοβαρή περίπτωση συνδρόμου λατρείας διασημοτήτων για πάρα πολύ κόσμο.

"Συμβολίζει μια φαντασίωση, που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι, ότι παρασύρονται να ερωτευθούν έναν πρίγκηπα", εξηγεί ο Dr Brandy Engler, θεραπευτής ζευγαριών στο Λος Άντζελες.

Οι θεραπευτές συχνά ξοδεύουν πολύ χρόνο βοηθώντας μας να απαλλαγούμε από μη ρεαλιστικές φαντασιώσεις, ώστε να μπορέσουμε να δούμε τους συντρόφους μας ως πραγματικά πρόσωπα και όχι ως τη μαγική λύση για όλες τις ανησυχίες και τις ανασφάλειές μας.

"Σε αυτή την περίπτωση η Megan Markle επιτυγχάνει την εκπλήρωση των επιθυμιών και της φαντασίωσης να ερωτευθεί τον πρίγκηπα και όλοι θα είμαστε μάρτυρες σε αυτό και θα το ζήσουμε όλο", λέει ο Dr Engler.

Το γεγονός ότι η λαμπερή νύφη μοιάζει με κάποια που πραγματικά θα μπορούσε να είναι φίλη μας, σίγουρα παίζει τον ρόλο του.

"Η Meghan δεν γεννήθηκε με πλούτη ή προνόμια", εξηγεί η Rebecca Hendrix, ολιστική ψυχοθεραπεύτρια στη Νέα Υόρκη.

"Αυτή είναι η επιτομή του αμερικανικού ονείρου. Πήγε κόντρα στα στερεότυπα της φυλής, του φύλου και της οικονομικής τάξης και πέτυχε. Έχει μια επιτυχημένη καριέρα, υποστηρίζει την ενδυνάμωση των γυναικών και τα θέματα υγείας τους σε όλο τον κόσμο. Και φοράει και απίθανα, οικονομικά παπούτσια".

Τέλος, η νέα δούκισσα είναι ένα σύμβολο ελπίδας και αλλαγής - κάτι για το οποίο είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι.

"Ίσως επειδή αναμενόταν ο πρίγκηπας Χάρι να παντρευτεί κάποια πιο κοντά στα "βασιλικά ειωθότα", το γεγονός ότι μια κοινή θνητή και μιγάδα ζει μαζί του το πιο απίθανο σύγχρονο παραμύθι, μας δίνει ελπίδες ότι κάποια πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο", επισημαίνουν οι ψυχολόγοι.