Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα οφέλη από την κατανάλωση ψαριών. Μπορεί να είναι μεγάλη πηγή θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών D και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Μπορεί να αποτρέψει την υποβάθμιση του εγκεφάλου και την κατάθλιψη.

Αλλά για όποιον χρειάζεται έναν, ακόμη, λόγο για να αρχίσει να τρώει ψάρια, λιγότερο ή περισσότερο "ταπεινά", οι ειδικοί δίνουν δύο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αμερικανούς ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Τ.Η. Chan, οι άνθρωποι, που τρώνε περισσότερα ψάρια, έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή και περισσότερες ερωτικές επαφές. Επιπλέον η κατανάλωση πολλών θαλασσινών μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, μετά από αξιολόγηση στοιχείων, που αφορούσαν σε 501 ζευγάρια από το Μίσιγκαν και από το Τέξας. Όλα τα ζευγάρια σκόπευαν να αποκτήσουν παιδί και είχαν αναφέρει λεπτομερώς τις ποσότητες ψαριών και θαλασσινών που έτρωγαν, ενώ είχαν κρατήσει και ημερολόγια σεξουαλικής δραστηριότητας για τέσσερα χρόνια.

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι, στο 92% των ζευγαριών που έτρωγε ψάρια και οστρακοειδή πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, οι γυναίκες κυοφορούσαν μέχρι το τέλος του έτους. Επιπλέον οι άνδρες και οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη πρόσληψη θαλασσινών και ψαριών (περισσότερες από οκτώ μερίδες τον μήνα) είχαν 22% υψηλότερο ποσοστό σεξουαλικής δραστηριότητας.

"Οπότε, ναι. Το συμπέρασμα είναι ότι ψάρια και θαλασσινά και σας κρατούν υγιείς και σας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσετε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή", είπαν οι επιστήμονες.

Η σχέση κύησης-ψαριών δεν μπορεί να αιτιολογηθεί αποκλειστικά και μόνο από τη μεγαλύτερη συχνότητα των ερωτικών επαφών. Ενδεχομένως τα συγκεκριμένα τρόφιμα να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος, στην ωορρηξία ή στην ποιότητα του εμβρύου.

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Audrey Gaskins, ερευνήτρια στο Τμήμα Διατροφής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ T.H. Chan, δήλωσε: "Είναι, επίσης, πιθανό τα ζευγάρια, που καταναλώνουν περισσότερα ψάρια και θαλασσινά, να μοιράζονται περισσότερα γεύματα μαζί και, κατ' επέκταση, περισσότερο χρόνο μαζί (και νύχτες εννοείται).

Βασικά είναι πιθανό η μελέτη, απλά, να διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια, που δειπνούν μαζί, κάνουν περισσότερο σεξ, κάτι που βγάζει νόημα".