Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα τιμήσουν τους επιζήσαντες και θα δείξουν στον κόσμο ότι η ζωή μετά από μια εμπειρία καρκίνου μπορεί να είναι πολύ καλύτερη από πριν, ακόμη και να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα ή να γίνει έμπνευση για κάποιους άλλους. 

Είναι μια μέρα για όλους, για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς κατά την επιβίωση από τον καρκίνο και την επιστροφή στην κανονική ζωή, για την ανάγκη για περισσότερη έρευνα, για αποτελεσματικές θεραπείες, για τις δυσκολίες της  επανένταξης στην κοινωνική ζωή και στην εργασία, με νομοθεσία που σέβεται τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών γιορτάζει στο θέατρο «Δώρα Στράτου», με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με σύνθημα:

«Να μας έχει ο Θεός γερούς 
Πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε.
Με χορούς κυκλωτικούς
Κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς»

Η εκδήλωση ξεκινά στις 20:30 μ.μ. Τιμή πρόσκλησης: 10 ευρώ (Η πρόσκληση ανταλλάσσεται στο Ταμείο του Θεάτρου με εισιτήριο). Επίσης, εισιτήρια διατίθενται και ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας 123tickets.gr.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών από την πλευρά του με ανακοίνωσή του παροτρύνει όσους έχουν υποστεί την ταλαιπωρία του αρκίνου και έχουν, μεν, επιβιώσει, αλλά έχουν δυσχέρειες με την αναπνοή τους ή με την κίνησή τους, τους πόνους και τα οιδήματα στο σώμα τους, να αναζητήσουν τη βοήθεια ενός φυσικοθεραπευτή, κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους. 

Οι διάφορες φυσικοθεραπευτικές παρεμβάσεις τόσο στο αναπνευστικό, όσο και στο μυοσκελετικό σύστημα, είναι σε θέση να βελτιώσουν προοδευτικά την αναπνευστική και φυσική τους κατάσταση, αλλά και την ψυχολογία των ασθενών, με αποτέλεσμα να αισθάνονται πιο άνετα και να έχουν λιγότερο άγχος.