Το 17ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (Π.Ε.Φ.) στις 8-10 Οκτωβρίου στο Πολεμικό Μουσείο, με θεματολογία που αφορά τρείς βασικούς άξονες «Φάρμακο, Καλλυντικό, Συμπλήρωμα Διατροφής».

Το συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια, και αποτελεί πλέον καθιερωμένο θεσμό  της επιστημονικής κοινότητας. Για δεύτερη συνεχή φορά, θα διεξαχθεί παράλληλα με την 3η Πανελλήνια συνάντηση μεταπτυχιακών φοιτητών στις Φαρμακευτικές επιστήμες.

Η ελληνική επιστημονική κοινότητα, αλλά και η ελληνική βιομηχανία δραστηριοποιούνται έντονα στα συγκεκριμένα πεδία, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας.

Στο συνέδριο, θα αναδειχθεί ο ρόλος της έρευνας στην ανάπτυξη της χώρας, και κυρίως η διασύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανία. 
Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδας, θα γίνει προσπάθεια προσέγγισης των αναγκών της βιομηχανίας και θα εξεταστούν οι δυνατότητες συμμετοχής και προσφοράς εκ μέρους της Ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνεδρίου Καθηγητή Λέανδρο- Αλέξιο Σκαλτσούνη, Πρόεδρο του Τμήματος Φαρμακευτικής Ε.Κ.Π.Α., το ερευνητικό δυναμικό της χώρας μας είναι πολύ υψηλού επιπέδου και με την κατάλληλη υποστήριξη από την Πολιτεία μπορεί να αποτελέσει σημαντική επένδυση για την ανάπτυξη της χώρας μας. 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παρεχόμενη φαρμακευτική εκπαίδευση από τα τρία Φαρμακευτικά Τμήματα, και θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων διεθνών αξιολογήσεων των τριών Τμημάτων. Θα προσεγγισθεί επίσης το θέμα της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, τόσο για το φαρμακοποιό της βιομηχανίας, όσο και το φαρμακοποιό του φαρμακείου.
Το συνέδριο απευθύνεται στο σύνολο των Φαρμακοποιών της χώρας.