Νέα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ζητεί το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (Κ.Δ.Σ.) του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών προκειμένου να θέσει στην  πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους 2.200 συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές της χώρας.

Ήδη σε εθιμοτυπική συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΣΦ με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου την περασμένη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, τέθηκε το θέμα της νομοθετικής διευθέτησης τόσο  της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών (έως τις 31-12-2011) των παλαιών ταμείων (ΟΠΑΔ, οίκος Ναύτου κλπ), όσο και της παράτασης των συμβάσεων των συμβεβλημένων παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ, η οποία εκκρεμεί, μετά την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για παράταση έως τις 31-12-2015.

Τέθηκε επίσης το θέμα της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων των συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών, οι οποίοι έχουν εξοφληθεί έως τον Απρίλιο του 2015, προκειμένου να υπάρξει κανονική ροή στις πληρωμές.

Μαζική μετανάστευση
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συλλόγου , 250 φυσικοθεραπευτές αναχωρούν κάθε χρόνο από την Ελλάδα και αναζητούν την τύχη τους σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, καθώς και σε Αραβικές χώρες.

Η Ελλάδα έχει απογυμνωθεί από επιστημονικό δυναμικό κατά τη διάρκεια των ετών της κρίσης και πρέπει να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση, προκειμένου να αναταχθεί η σημερινή κατάσταση.

Η ατζέντα
Στην ατζέντα κατά τη νέα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, οι φυσικοθεραπευτές θα θέσουν θέματα, τα οποία απασχολούν το σύνολο των 7.500 φυσικοθεραπευτών της χώρας όπως:

-    Να λυθεί το θέμα της απόδοσης των πόρων Υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία για να αποκατασταθεί η κανονική ροή των πληρωμών
-    Να εκδοθεί ο νέος κανονισμός παροχών  και να προχωρήσει η σύναψη νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις προτεινόμενες βελτιώσεις που προτάθηκαν από τον Π.Σ.Φ.
-    Να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από τον μειωμένο προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για την φυσικοθεραπεία 
-    Να προχωρήσει η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και του 10% των ετών 2012, 2013, 2014 από τον ΕΟΠΥΥ
-    Να ανασταλούν τα εξοντωτικά μέτρα των rebate & clawback που στερούν την καταβολή δεδουλευμένων τουλάχιστον 4 μηνών το χρόνο από κάθε φυσικοθεραπευτή
-    Να επέλθει επιτέλους η διαφάνεια στις παρεχόμενες υπηρεσίας Υγείας, με την εξάλειψη των στρεβλώσεων μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης.