Η μελέτη του εξελικτικού ψυχολόγου του Πανεπιστημίου Portsmouth Dr Ed Morrison είναι η πρώτη που συγκρίνει την κίνηση των γυναικών με τα συμβατικά κριτήρια για την ελκυστικότητα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη μάζας σώματος, μιας στενής μέσης και πιο ανοικτών γοφών.

Για τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Visual Cognition, 37 γυναίκες με διαφορετικούς σωματότυπους, οι οποίες φορούσαν κολάν και τισέρτ, βιντεοσκοπήθηκαν να περπατούν σε έναν διάδρομο με σταθερό ρυθμό.

Περίπου 50 εθελοντές κλήθηκαν να αξιολογήσουν αυτές τις γυναίκες σε τρεις φάσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες με δείκτη μάζας σώματος 19-23 θεωρούνται οι πιο ελκυστικές και οι πιο σέξι, μαζί με όσες έχουν σώμα σε "σχήμα κλεψύδρας".

"Ένας συνδυασμός μικρής μέσης, στρογγυλεμένων γοφών και ποπού και μια λεπτή σιλουέτα έχουν αναφερθεί εδώ και καιρό ως σημαντικοί δείκτες για το πόσο σέξι είναι μια γυναίκα στα μάτια των ανδρών. Αλλά αποδεικνύεται ότι και ο τρόπος, με τον οποίο κινείται μια γυναίκα, είναι εξίσου σημαντικός", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής.

"Το περπάτημα, η κίνηση γενικά, είναι ζωτικής σημασίας σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητας, όπως στον χορό, για παράδειγμα. Η έρευνα δείχνει ότι είναι πιο πιθανό να βρούμε μια γυναίκα ελκυστική, αν κουνάει τους γοφούς της και κάνει μικρά βήματα".

Επειδή τα γούστα στο σώμα ποικίλλουν μεταξύ των πολιτισμών και στο πέρασμα των ετών, η μελέτη ήθελε να ανακαλύψει ποια στοιχεία θα χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για να μετρήσουν την ελκυστικότητα, αν αφαιρέσουμε το πρόσωπο.