Ηχηρό μήνυμα για πρόληψη υγείας έστειλε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», το περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ» και τον Δήμο Αθηναίων. Πραγματοποίησε προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτωβρίου, με έμφαση στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και τα παιδιά. 

Καρδιολόγοι και Παιδοκαρδιολόγοι, Μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας εξέτασαν τα παιδιά «Του Χαμόγελου του Παιδιού», που διαμένουν στο σπίτι του Καρέα, τους πωλητές του περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ», που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες και ανασφάλιστους πολίτες του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος ήταν να αναδειχτεί το μήνυμα της πρόληψης υγείας, σε συνεργασία με Οργανισμούς και φορείς που προσφέρουν και εκείνοι σημαντικό έργο στο κοινωνικό σύνολο, κάτι που επιτεύχθηκε τελικά με τον καλύτερο τρόπο.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με ενημερωτικά έντυπα, ομιλίες, δράσεις και ανακοινώσεις στον Τύπο προσπαθεί να αφυπνίσει τους πολίτες με κάθε ευκαιρία για την αξία της πρόληψης, καθώς μέχρι το 2030, το 40% των Ευρωπαίων θα υποφέρει από κάποια μορφή καρδιαγγειακής νόσου παρά την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.