Συνάντηση αντιπροσωπείας του Προεδρείου του Ι.Σ.Α. με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 4 μ.μ., με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη.

Στη συνάντηση θα τεθούν μια σειρά από ζητήματα φορολογικής φύσεως που απασχολούν το ιατρικό σώμα. 

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν οι θέσεις και προτάσεις του Ι.Σ.Α. σχετικά:
•    με την υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές μεταξύ ασθενών και ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών,
•    τη διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου από την καταγραφή μέσω Τραπεζών των ιατρικών επισκέψεων, 
•    ο συμψηφισμός των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τους γιατρούς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, 
•    η πρόταση για την υιοθέτηση και χρήση της ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας για κάθε ασθενή, όπως ισχύει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και η αξιοποίησή της, για τον αποτελεσματικό έλεγχο και καταγραφή κάθε ιατρικής πράξης.

Σημειώνουμε ότι τόσο η διοίκηση του ΙΣΑ, όσο και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο μέτρο της πληρωμής των ιατρικών επισκέψεων μέσω πλαστικού χρήματος, γιατί καταγράφονται από το Τραπεζικό σύστημα επισκέψεις ασθενών σε ευαίσθητες ειδικότητες, όπως γυναικολόγοι, ψυχίατροι, νευρολόγοι κλπ και δεν είναι γνωστό πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες, είτε στον περίγυρο των ασθενών στην περιφέρεια, είτε από εργοδοτικούς φορείς ή οργανισμούς ιδιωτικής ασφάλισης.

Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι των γιατρών έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους για συμψηφισμό των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τους γιατρούς με τους οποίους συνεργάζονται, με τις οφειλές των γιατρών στην εφορία.

Αντίθετα, οι γιατροί από χρόνια προτείνουν την εφαρμογή της κάρτας υγείας ασφαλισμένου, με τις προδιαγραφές ασφαλείας που τηρούνται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η κάρτα αυτή, για τον έλεγχο και την καταγραφή της κάθε ιατρικής πράξης.