Οι μεγαλύτερες γυναίκες (55 - 64 ετών) δεν εμφανίζονται, πάντως, το ίδιο δυσαρεστημένες, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό συμβαίνει επειδή κάνουν καλό σεξ ή επειδή έχουν φτωχή ερωτική ζωή ή γιατί δεν τις νοιάζει ιδιαίτερα το όλο θέμα.

Συνολικά, σε όλες τις ηλικίες, το 42% δηλώνει δυσαρεστημένο και απογοητευμένο από τη σεξουαλική του ζωή. Τα στοιχεία προέκυψαν από δημοσκόπηση, στην οποία πήραν μέρος 7.367 γυναίκες ηλικίας από 16 έως 64 ετών.  

"Το να απολαμβάνουν τη σεξουαλική τους ζωή είναι σημαντικό για την πνευματική και για συναισθηματική ευημερία των γυναικών. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι η σεξουαλική απόλαυση αποτελεί βασικό κομμάτι της καλής αναπαραγωγικής υγείας και ότι, ενώ πολλές γυναίκες αναφέρουν σεξουαλική δυσλειτουργία, πολλές δεν ζητούν βοήθεια", ανέφερε η Dr Sue Mann, που επεξεργάστηκε τα στοιχεία.

Σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών υπέστη σοβαρά προβλήματα, που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα, τον χρόνο πριν από την έρευνα, όπως επώδυνες περιόδους ή βαριά εμμηνόπαυση.

"Μια υγιής, απολαυστική σεξουαλική ζωή δεν πρέπει να υποτιμάται, καθώς συμβάλλει στην γενικότερη ευημερία των ανθρώπων. Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει στίγμα και αμηχανία όταν μιλάμε για σεξουαλική λειτουργία και ειδικά όταν μιλάμε για τη σεξουαλική ευχαρίστηση των γυναικών.

Η κοινωνία εξακολουθεί να υποβιβάζει τη σεξουαλική απόλαυση των γυναικών στο παρασκήνιο", δήλωσε η Dr Jane Dickson, αντιπρόεδρος της Σχολής Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας.