Οι δωρεάν εξετάσεις μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σπονδυλικής Στήλης, η οποία είναι στις 16 Οκτωβρίου. Για όσους εξεταζόμενους κρίνεται αναγκαία η διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας, για την ακριβή διάγνωση της πάθησης, αυτή θα πραγματοποιείται με τη χρήση ΕΟΠΥΥ, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις. 

Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-6972494, εσωτερικό 7494 (ώρα 09.00 έως 15.00), καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση aspanou@dunant.gr , από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. 

Επισημαίνεται ότι το Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης του ΕΝΗC αποτελεί το μοναδικό αντίστοιχο Κέντρο στο χώρο των ελληνικών ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και ιδρύθηκε βάσει των, πλέον, σύγχρονων αμερικανικών προτύπων, από τον καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Texas Α & Μ USA, κ. Βασίλειο Ζέρρη, σαν φυσική συνέχεια της πολυετούς εμπειρίας του ως διευθυντή Νευροχειρουργικής σε έναν από τους μεγαλύτερους νοσοκομειακούς ομίλους της Αμερικής, καθώς και του αντίστοιχου Κέντρου που ίδρυσε και λειτουργεί από το 2012 στην Κύπρο.           

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά τη διάρκεια της ζωής του το 65-80% του γενικού πληθυσμού θα βιώσει πόνο στη μέση ή στον αυχένα, ενώ περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού αντιμετωπίζει γενικά επεισόδια που υποτροπιάζουν ή εμμένουν. Με το γνώμονα αυτό, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center  δημιούργησε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα  Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης, με επικεφαλής τον καθηγητή Νευροχειρουργικής κ. Βασίλειο Ζέρρη, στοχεύοντας στην άμεση ανακούφιση όσων αντιμετωπίζουν περιστασιακούς ή χρόνιους πόνους, που μπορεί να οφείλονται σε διάφορα αίτια ή παθήσεις, όπως πόνους στη μέση και τον αυχένα, πόνους από αρθριτικά ή οστεοπόρωση, πονοκεφάλους, νευραλγία τριδύμου και ισχιαλγίες.