Η νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα μετά από διερεύνηση πολλών παραλλαγών γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Οι ερευνητές σε διάστημα δύο ετών μέτρησαν τα εσωτερικά και τα εξωτερικά χείλη του αιδοίου, την κλειτορίδα, το άνοιγμα του κόλπου και το περίνεο 657 γυναικών ηλικίας από 15 και 84 ετών. Υπήρχαν τόσες πολλές διακυμάνσεις σε κάθε κατηγορία, που συμπέραναν ότι, αναφέροντας έναν μέσο όρο, θα αποπροσανατόλιζαν τις περισσότερες γυναίκες.

Η έρευνα έρχεται στο φως μετά την τεκμηριωμένη αύξηση σε παρεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στα γυναικεία γεννητικά όργανα τα τελευταία χρόνια - μια αισθητική διαδικασία, που περιλαμβάνει την χειρουργική μεταβολή του δέρματος γύρω από τον αιδοίο.

Είναι ενδεικτικό ότι από το 2015 έως το 2016, η Διεθνής Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής ανέφερε αύξηση κατά 45% στον αριθμό τέτοιων επεμβάσεων. Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είναι μόνο οι ενήλικες γυναίκες, που επιλέγουν να αλλάξουν την όψη των γεννητικών τους οργάνων, αλλά και νέες κοπέλες και κάποιες φορές μικρά κορίτσια κάτω των 15 χρόνων!

Ενώ οι ερευνητές ήταν σε θέση να σημειώσουν το μέσο μήκος των διάφορων στοιχείων του αιδοίου, οι μετρήσεις κυμαίνονταν μεταξύ των γυναικών. Το μέσο μήκος των εσωτερικών χειλέων βρέθηκε να είναι 43 χιλιοστά. Ωστόσο σε μερικές γυναίκες ήταν πέντε χιλιοστά και σε άλλες 100 χιλιοστά.

Το μέσο μήκος των εξωτερικών χειλέων μετρήθηκε στα 80 χιλιοστά, με τα μικρότερα να είναι 12 χιλιοστά και τα μεγαλύτερα να είναι 180. Όσο για το μέσο μήκος της κλειτορίδας, αυτό ήταν επτά χιλιοστά, με ποικίλες μετρήσεις που κυμαίνονταν από 0,5 χιλιοστά έως 34 χιλιοστά.

Πάντως το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις, για να αλλάξουν την εμφάνιση του αιδοίου τους για αισθητικούς λόγους, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και δείχνει το κενό ενημέρωσης που υπάρχει - ειδικά μεταξύ των νεαρών γυναικών - σχετικά με την ανατομία των γυναικείων γεννητικών οργάνων.