Σε εξέλιξη βρίσκεται η λήξη των συμβάσεων των νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ, που είχαν διατεθεί για τη στελέχωση των ΜΕΘ, χωρίς να διαφαίνεται διάθεση αναπλήρωσής τους από την Πολιτεία. 

Σύμφωνα με έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημερώνονται επισήμως οι ενδιαφερόμενοι μέσω της Διοίκησης των νοσοκομείων που υπηρετούν, ότι δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ανανέωσης σύμφωνα με τα οριζόμενα εκ του νόμου. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για το θέμα ο Πρόεδρος της ΕΝΕ Δημήτρης Σκουτέλης «Είναι ντροπή σήμερα να παζαρεύουμε την επαναπρόσληψη 170 συμβασιούχων συναδέλφων, την ώρα που πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ. Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα ενταθεί».

Σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Γραμματέα της ΕΝΕ Αριστείδη Δάγλα «Με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ θα λειτουργούν τα ελληνικά νοσοκομεία. Η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών καθίσταται αναγκαία σήμερα περισσότερο από ποτέ». 

Η ΕΝΕ διεκδικεί από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ενσκήψει πάνω από το συγκεκριμένο θέμα και να προβεί σε άμεσες ενέργειες καθώς πρόκειται για σοβαρό ζήτημα που ζητάει άμεσα την επίλυσή του.