Η νέα φαρμακοτεχνική μορφή της πένας ως ενέσιμο διάλυμα δημιουργήθηκε εξελίσσοντας τον αρχικό συνδυασμό λυοφιλοποιημένης σκόνης και διαλύτη - το οποίο έπρεπε οι ίδιοι οι ασθενείς να αναμείξουν στα φιαλίδια, πριν από την καθημερινή ένεση - σε μια έτοιμη προς χρήση λύση με την προγεμισμένη πένα.

Εξαλείφοντας την ανάγκη ανάμειξης, η νέα πένα προσφέρει μία βελτιωμένη εμπειρία θεραπείας, στοχεύοντας στη διέγερση της ανάπτυξης των ωοθυλακίων σε ενήλικες γυναίκες με σοβαρή ανεπάρκεια LH και FSH.

«Μετά την ευρωπαϊκή έγκριση της νέας πένας τον Μάιο του 2017, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η πένα για τη γονιμότητα κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα, έχοντας ενταχθεί στη θετική λίστα και με πλήρη ποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ. 

Η πένα αυτή συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιό μας και αποτελεί ένα, ακόμη, βήμα προς την εκπλήρωση της δέσμευσής μας για βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων, σε ζευγάρια που επιδιώκουν να γίνουν γονείς», δήλωσε ο Ιωάννης Βλόντζος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Merck Ελλάδος.

Η νέα πένα, σχεδιασμένη βάσει της ανατροφοδότησης από ασθενείς και επαγγελματίες υγείας, παρέχει στους γιατρούς τη δυνατότητα να εξατομικεύσουν τη δοσολογία, σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενούς, επιτρέποντας τη ρύθμιση της δόσης προς τα πάνω κατά 12,5 IU (διεθνείς μονάδες), και προσφέροντας δύο περιεκτικότητες: 300IU και 900IU.