Αυτή θα είναι η 100ή δοκιμή με την σεκουκινουμάμπη τα τελευταία 10 χρόνια και προστίθεται στον συνολικό όγκο δεδομένων. Το φάρμακο εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρέος προγράμματος μελετών άμεσης σύγκρισης, το οποίο περιλαμβάνει τις δοκιμές κλινικής ανωτερότητας FIXTURE, CLEAR, CLARITY, SURPASS και EXCEED.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφοροι ανοσολογικοί μηχανισμοί, που καθοδηγούν τις κλινικές εκδηλώσεις της ψωρίασης, όπως η εμπλοκή των αρθρώσεων, του τριχωτού της κεφαλής, των ονύχων, των παλαμών των χεριών και των πελμάτων των ποδιών.

Τα αποτελέσματα από τη μελέτη ARROW μπορούν να μας βοηθήσουν να μάθουμε περισσότερα για τις διαφορές μεταξύ της άμεσης στόχευσης της IL-17A και της IL-23 στην ψωρίαση», δήλωσε ο Kristian Reich, M.D., Ph.D., Georg-August- University Göttingen και Dermatologikum Hamburg, Γερμανία. 

Ο Shreeram Aradhye, Chief Medical Officer and Global Head, Medical Affairs, Novartis Pharmaceuticals, είπε: «Η αντιμετώπιση όλων των εκδηλώσεων της ψωρίασης με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς και τους γιατρούς.

Είμαστε υπερήφανοι που ηγούμαστε των επιστημονικών δραστηριοτήτων για τη διασαφήνιση των βιολογικών μονοπατιών σε αυτές τις νόσους, με στόχο την αναβάθμιση των θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς».