Πλέον δεν αρκεί να έχεις κοινά ενδιαφέροντα με τον άλλον ή να υπάρχει "χημεία". Στη σημερινή εποχή, που μας διακατέχει η εμμονή με τις νέες τεχνολογίες, το κινητό smartphone, που θα επιλέξει κάποιος, μπορεί, επίσης, να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ερωτική του ζωή ή στην έλλειψή της.

Η νέα έρευνα διαπίστωσε ότι το 70% των εργένηδων/εργενισσών θα προτιμούσε να έχει σχέση με κάποιον που έχει iPhone αντί με κάποιον που χρησιμοποιεί Android. Σχεδόν δύο στους πέντε δήλωσαν ότι πιστεύουν πως το τηλέφωνο, που χρησιμοποιεί ένα άτομο, μπορεί να επηρεάσει τις πρώτες εντυπώσεις κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού.

Την έρευνα έκανε η εταιρία Decluttr, που βοηθά τους πελάτες να πωλούν μεταχειρισμένα είδη τεχνολογίας και συμμετείχαν 1.502 άτομα χωρίς σχέση εκείνη την περίοδο.

Εκτός από το συμπέρασμα ότι οι χρήστες iPhone θεωρήθηκαν πιο ελκυστικοί από τους χρήστες Android, η μελέτη αποκάλυψε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, σχετικά με τα ραντεβού στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Σύμφωνα με αυτά, μόνο το 65% των χρηστών iPhone είναι "ανοικτό" να βγει ραντεβού με κάποιον που έχει Android smartphone. Στον αντίποδα, μόνο το 53% των χρηστών Android θα έβγαινε με κάποιον που "ορκίζεται" στο αγαπημένο του iPhone.

Πάνω από το ένα τρίτο των ανδρών, που συμμετείχαν στην έρευνα, ομολόγησε ότι ένα τηλέφωνο με ραγισμένη οθόνη θα έκανε άσχημη εντύπωση σε ένα πρώτο ραντεβού, καθώς θα σήμαινε οικονομική ανασφάλεια και ότι η κοπέλα δεν θα μπορούσε να φροντίσει τον εαυτό της.

Οι γυναίκες, που συμμετείχαν στην έρευνα, είπαν, πάντως, ότι μια ραγισμένη οθόνη δεν θα τις πολυένοιαζε, ενώ θα "πάγωναν" αν ο υποψήφιος σύντροφός τους είχε ένα παλιό μοντέλο κινητού.