Οπότε, όσα ξέρατε, ξεχάστε τα. Ούτε ρομαντισμός "κλεμμένος" από χολυγουντιανή ταινία, ούτε αντιγραφή από τις "50 αποχρώσεις του Γκρι". Απλά βάλτε το σεξ στο πρόγραμμα και μείνετε συνεπείς σε αυτό.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ruhr στο Bochum της Γερμανίας πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με 964 ζευγάρια, για να ανακαλύψουν ότι το "κλειδί" για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι να μένουν οι άνθρωποι πιστοί στον εκ των προτέρων προγραμματισμό των ερωτικών τους συνευρέσεων.

Τα υπεύθυνα και ευσυνείδητα άτομα ανέφεραν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία, όπως αναφέρει το Journal of Sex Research.

Σύμφωνα με τα ευρήματα οι άνδρες, που θεωρούνταν ευσυνείδητοι, ήταν πιο πιθανό να θέλουν να ικανοποιήσουν σεξουαλικά τις συντρόφους τους, πράγμα που με τη σειρά του οδήγησε σε καλύτερη σεξουαλική λειτουργία μεταξύ των ζευγαριών.

"Η υψηλή συνείδηση ​​μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελής, όταν πρόκειται να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή ή να αναβάλουμε τις δικές μας ανάγκες και ενδιαφέροντα, ώστε να επικεντρωθούμε στην επίλυση ενός σεξουαλικού προβλήματος, στο πλαίσιο μια μακροχρόνιας σχέσης.

Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες, των οποίων οι σύντροφοι είχαν σεξουαλικές αναστολές, ανέφεραν προβλήματα στη σεξουαλική λειτουργία τους", εξήγησαν οι ερευνητές, μιλώντας στο επιστημονικό περιοδικό.