Ο λαός λέει ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά στην περίπτωση των ανδρικών εσώρουχων, ίσως το... debate "το σλιπάκι ενάντια στο μποξεράκι" να μην αφορά μόνο στο στιλ...

Σύμφωνα με το περιοδικό Human Reproduction, όσοι φοράνε μποξεράκια, κερδίζουν στα σπερματοζωάρια. 

Στη μελέτη συμμετείχαν 656 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 56 ετών, οι οποίοι εξετάστηκαν για ανεξερεύνητες μεταβλητές, που σχετίζονται με τη λειτουργία των όρχεων και οι οποίες ισοδυναμούν με τον τραυματισμό του DNA του σπέρματος και τις αναπαραγωγικές ορμόνες. Πρόκειται για άνδρες, που απευθύνθηκαν στο Κοινό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης μεταξύ του 2000 και του 2017, αναζητώντας κάποια θεραπεία αντιμετώπισης της υπογονιμότητας.

Οι ειδικοί πήραν δείγματα αίματος και σπέρματος από αυτούς και τους ζήτησαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με το είδος του εσώρουχου, που προτιμούσαν να φοράνε - επιπλέον τους ζητήθηκε να δηλώσουν τον τύπο του εσώρουχου που φόρεσαν το τελευταίο τρίμηνο.

Το 53% δήλωσε ότι φορούσε κυρίως μποξεράκια. Επρόκειτο για νεαρότερης ηλικίας άνδρες και πιο αδύνατους, από εκείνους που φορούσαν σλιπάκια.

Αυτοί, λοιπόν, είχαν 25% αυξημένη ποσότητα σπερματοζωαρίων. Επιπλέον είχαν 33% πιο δεινούς "κολυμβητές" σε μία, μόνο, εκσπερμάτιση. Όσον αφορά στις μεταβολές στον τραυματισμό του DNA του σπέρματος και στις αναπαραγωγικές ορμόνες, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξαν ζωτικές ανισότητες.

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Lidia Mιnguez-Alarcón, καθηγήτρια στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard, δήλωσε: "Τα ευρήματά μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του αριθμού των σπερματοζωαρίων των ανδρών, δεδομένου ότι το είδος του εσώρουχου που φοράει κάποιος, αποτελεί έναν τροποποιήσιμο παράγοντα και η σπερματογένεση υπολογίζεται ότι χρειάζεται περίπου 90 ημέρες.

Οι άνδρες μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων, απλώς αλλάζοντας το είδος του εσώρουχού τους και προτιμώντας τα μποξεράκια".