«Φτερά» από τα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ έκαναν 90 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού υγείας κ. Παύλου Πολάκη, ο οποίος στηρίζει τα λεγόμενά του στην έρευνα ανεξάρτητων ελεγκτών. Όπως αναφέρει, μετά και από την κατάθεση της έκθεσης ορκωτών λογιστών για την αποτίμηση των απολογισμών  των οικονομικών χρήσεων της περιόδου 2007-2014, στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της υγείας αποδεικνύεται και με την συνεισφορά των ανεξάρτητων ελεγκτών το μέγεθος της διαφθοράς που επικρατούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι ορκωτοί λογιστές λοιπόν διαπίστωσαν «μαύρη τρύπα στα χρηματικά διαθέσιμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, 90 εκατ. ευρώ». 

«Αυτό, σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε 594 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση και δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μόνο για την περίοδο 2007-2014 (δηλ. φόρους και καταθέσεις των Ελλήνων φορολογουμένων) και κατέγραψε επίσημα ότι ξόδεψε 504 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31/12/2014 το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών ήταν μόλις 3,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, 90 εκατ. ευρώ «έκαναν φτερά» χωρίς να υπάρχει καμία αποτύπωση τους πως και που χρησιμοποιήθηκαν. 

Εννοείται ότι και για τα υπόλοιπα χρήματα της «επίσημης» λογιστικής αποτύπωσης έχει γίνει όργιο διασπάθισης υπερτιμολογήσεων, χαριστικών απ’ ευθείας αναθέσεων, «χορηγιών», παράνομων προσλήψεων ημετέρων κλπ» αναφέρει στην ανακοίνωση ο κ. Πολάκης.   
Το λόγο για την υπόθεση της «Μαύρης Τρύπας» έχει πλέον  η Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει τάχιστα να ολοκληρώσει τον διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ και να αποδώσει τις ποινικές ευθύνες τόσο στη συμμορία του διοικητικού μηχανισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και στους πολιτικούς της προϊσταμένους