Άλλοι δύο άνθρωποι κατέληξαν αυτή την εβδομάδα λόγω των επιπλοκών από τον ιό του Δυτικού Νείλου και η επέλαση των κουνουπιών συνεχίζεται. 

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από το τέλος του περασμένου Μαϊου, οπότε καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της επικίνδυνης λοίμωξης στη χώρα μας, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 77 κρούσματα, από τα οποία τα 5 θανατηφόρα.

Προς ώρας στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 22 άτομα, που έχουν προσβληθεί από τον ιό και έχουν εμφανίσει τη λοίμωξη. Από αυτά, τα επτά νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε σοβαρή κατάσταση.

Οι βασικές μολυσματικές εστίες του ιού βρίσκονται στην Αττική, όπου και τα 31 κρούσματα. Βέβαια κρούσματα εντοπίζονται συνεχώς και σε άλλα μέρη της χώρας.

Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι η λοίμωξη μεταφέρεται από τα κουνούπια, γιαυτό είναι περισσότερο απαραίτητα από ποτέ τα μέτρα προφύλαξης από τους φτερωτούς φορείς. Ο ιός του Δυτικού Νείλου μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και άλλες σοβαρές νευρολογικές νόσους.