Όσοι δήλωσαν συμμετοχή στο λεγόμενο Hackathlon, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο πενθήμερης συνάντησης εργασίας που διοργανώνεαι το ΑΠΘ, σε συνεργασία με την ομάδα SANA του MIT και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα κληθούν να φτιάξουν νέες, "έξυπνες" εφαρμογές για tablets και κινητά, για θέματα υγείας μέσα σε λίγες ώρες.

Η συνάντηση εργασίας έχει τίτλο «Thessaloniki ΜΙΤ Sana Bootcamp». Επιστήμονες υγείας, καινοτόμοι επιχειρηματίες και μηχανικοί θα έρθουν σε επαφή με τους φοιτητές για να αναγνωρίσουν τις τοπικές ανάγκες στον χώρο της υγείας και να επιλύσουν προβλήματα. Τις πρώτες τρεις ημέρες (14 -16/10) θα πραγματοποιηθεί Πρόγραμμα Κατάρτισης, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και σε μηχανικούς υπολογιστών και εστιάζεται στο «mobile Health (mHealth)».

Βασικοί άξονες θα είναι: ο σχεδιασμός σκέψης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η θεωρία σχεδιασμού στον τομέα mHealth, εισαγωγή στο μάθημα της κλινικής λήψης αποφάσεων, εισαγωγή στα βασικά του προγραμματισμού Android, εποπτεία της κινητής πλατφόρμας MIT Sana, πρωτόκολλα και οντολογίες, Ιατρικός Ηλεκτρονικός Φάκελος (EHR) και η εξέλιξη της υγειονομικής περίθαλψης. Στη συνέχεια, τις δυο τελευταίες ημέρες της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ένα Ηackathon, με συμμετοχή διεπιστημονικών ομάδων, για την ανάπτυξη πρωτότυπων εφαρμογών «open sourse mobile health», με βάση τα όσα έμαθαν οι συμμετέχοντες στο τριήμερο κατάρτισης. Η καλύτερη από τις εφαρμογές αυτές θα βραβευτεί.

Δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και προτάσεις για ανάπτυξη εφαρμογών «mobile health» ανοικτού λογισμικού κατά τη διάρκεια του Hackathon, μπορούν να γίνουν διαδικτυακά, μέσω του της ιστοσελίδας του «Thessaloniki ΜΙΤ Sana Bootcamp» http://sanabootcamp.web.auth.gr/. Το «Thessaloniki ΜΙΤ Sana Bootcamp» υποστηρίζεται από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης, την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής και την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.