Σε κλίμα έντονης συγκίνησης η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πλαισιωμένη από τον κ. Raymond King, Διευθυντή Ανάπτυξης και Διεθνών Προγραμμάτων του Νοσοκομείου Sick Kids, και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Μανώλη Παπασάββα, ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στη σημαντική συνεργασία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» με το Νοσοκομείο Sick Kids του Καναδά, που ξεκίνησε το 2013, με την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης των δυο νοσοκομείων.

Η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του Πρέσβη του Καναδά και της συζύγου του στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» λέγοντας: «Ο κύριος Peck διανύει τις τελευταίες ημέρες παραμονής του στην Ελλάδα, καθώς η  θητεία του στην Αθήνα τελειώνει και θα κληθεί σύντομα να υπηρετήσει τη χώρα του από άλλη θέση. Και αυτό κάνει τη σημερινή του παρουσία ακόμα πιο σημαντική γιατί ο ίδιος θέλησε τις ώρες αυτές να τις αφιερώσει στο έργο στο οποίο πίστεψαν και αυτός και η σύζυγός του, Μαρία, από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην Ελλάδα. Χάρη σ’ αυτούς, ευαισθητοποιήθηκαν  πολλοί νέοι φίλοι και φορείς, που εν συνεχεία στάθηκαν αρωγοί στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Θελήσαμε να κρατήσουμε την ανάμνηση της συνεργασίας μας έντονα χαραγμένη στη μνήμη και στην καρδιά μας και γι’ αυτό τον λόγο από σήμερα, στον «Τοίχο των Αστεριών» του Νοσοκομείου μας, θα τοποθετηθεί ένα αστέρι με το όνομά τους». Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε επίσης στον Πρέσβη του Καναδά το τιμητικό δίπλωμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Εκείνος, παίρνοντας τον λόγο βαθιά συγκινημένος, είπε ότι ήταν μεγάλη του τιμή και μεγάλη του χαρά που του δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλει στο μεγάλο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», υπογραμμίζοντας: «Για μένα η Μαριάννα ήταν μια έμπνευση, η αφοσίωση και το πάθος της στο τεράστιο κοινωνικό της έργο, η διεθνής δράση της, με ευαισθητοποίησαν από την πρώτη στιγμή, και στα χρόνια που έρχονται απ’  όπου και αν βρίσκομαι και με όποιον τρόπο μπορώ θα συνεχίσω να είμαι δίπλα της και να βοηθάω το έργο της».

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στη μετεκπαίδευση ιατρών και νοσηλευτών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, με ομάδες του Ογκολογικού που μεταβαίνουν στο Sick Kids, καθώς και με ομάδες του Sick Kids, που έρχονται εδώ, και επεσήμαναν ότι  παράλληλα προχωράει και η δημιουργία παιδιατρικής βάσης δεδομένων, που θα συμβάλλει στην τεχνογνωσία των μεταμοσχεύσεων και στη βελτίωση των θεραπευτικών μεθόδων. Ο παιδικός καρκίνος είπε ο κύριος King, δεν έχει σύνορα, και για μας, στο Sick Kids Hospital, είναι πολύ σημαντικό να συμβάλουμε στην υλοποίηση του οράματος της κυρίας Βαρδινογιάννη, που με τόσο πάθος το υπηρετεί, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, που επιτελούν ένα σπουδαίο έργο.

Στην εκδήλωση μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης έστειλε για άλλη μια φορά από το Παρίσι, όπου βρίσκεται, η Νάνα Μούσχουρη, που, επίσης, είχε προσκληθεί στη συνέντευξη τύπου.