Τη στήριξη των ειδικών μονάδων νοσηλείας στα νοσοκομεία, ώστε να υποστηριχθούν ικανοποιητικά οι ανάγκες των ασθενών, επιδιώκει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την διασφάλιση των θέσεων γιατρών και νοσηλευτών στις κλίνες των μονάδων εντατικής.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση διαβεβαιώνεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως έχει διασφαλιστεί πλήρως η λειτουργία των κλινών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία με τη συνέχιση της παρουσίας των 190 νοσηλευτών και των 40 γιατρών, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι τη σύναψη νέων συμβάσεων μίσθωσης έργου με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας σημείωσε πως παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες ώστε να προκηρυχθούν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, 500 θέσεις, για 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές, με στόχο αφενός να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και αφετέρου να ανοίξουν κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας.

Σημειώνεται ότι στην κατανομή 2500 θέσεων μόνιμου προσωπικού - οι οποίες  θα προκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα- υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τη στήριξη των ΜΕΘ/ΜΕΝΝ.