Μάλλον έχει να κάνει με το ότι ο πειρασμός είναι καθημερινά, για πολλές ώρες, μπροστά στα μάτια τους...

Οι Δανοί ερευνητές, πάντως, είναι σαφείς: Για να έχει κανείς το κεφάλι του ήσυχο, πρέπει μάλλον να παντρευτεί βιβλιοθηκάριο ή γεωργό. Αντίθετα "ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη", αν το ταίρι του δουλεύει σε εστιατόριο ή σε ξενοδοχείο.

Για τη μελέτη συγκέντρωσαν στοιχεία για όλα τα ζευγάρια αντίθετου φύλου, που παντρεύτηκαν μεταξύ 1981 και 2002, καθώς και στοιχεία σχετικά με τις δουλειές τους. Περίπου 100.000 από αυτά τα ζευγάρια έχουν χωρίσει από τότε.

Οι μορφωμένοι άνδρες διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο από ό,τι όσοι έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Επίσης οι άνδρες, που εργάζονταν σχεδόν αποκλειστικά με γυναίκες, ήταν περίπου 15% πιο πιθανό να χωρίσουν, σε σύγκριση με τους άνδρες που δούλευαν κυρίως με άλλους άνδρες, όπως αναφέρεται στο περιοδικό Biology Letters.

Για τις γυναίκες, που εργάζονταν κυρίως με άνδρες, ο κίνδυνος διαζυγίου άγγιζε το 10%. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Caroline Uggla, επεσήμαναν ότι τα διαζύγια είναι συχνότερα μεταξύ των εργαζομένων, όταν οι συνάδελφοί τους είναι νεότερης ηλικίας. 

Αυτοί που φαίνεται ότι τη... γλιτώνουν, είναι εκείνοι που δουλεύουν από το σπίτι, καθώς απουσιάζει η δυνατότητα ανάπτυξης περαιτέρω κοινωνικών επαφών.