Άλλη μια μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει την ψυχική "διάβρωση" που καταφέρνουν τα βιντεοπαιχνίδια δράσης και βίας στα παιδιά.

Πολλά παιδιά παίζουν βιντεοπαιχνίδια που απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες εν αγνοία των γονέων ή κάποιες φορές ακόμη και με τη σύμφωνη γνώμη εκείνων, επί σειρά ωρών, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά σε καθημερινή βάση...

Οι ερευνητές του Κολεγίου Dartmouth των ΗΠΑ μελέτησαν δεδομένα από 24 δημοσιευμένες μελέτες, από το 2010 έως το 2017, στις οποίες περιλαμβάνονταν πάνω από 17.000 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας από 9 έως 19 χρόνων.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι τα παιδιά, που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια δράσης, ήταν πιθανότερο να είναι πιο επιθετικά από τα συνομίληκά τους, με την πάροδο του χρόνου. Δηλαδή χτυπούσαν συμμαθητές τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν τακτικά στο γραφείο του διευθυντή, έκαναν "νταηλίκια", μιλούσαν άσχημα και απειλούσαν.

Ο επικεφαλής ερευνητής Jay G. Hull, καθηγητής επιστημών του εγκεφάλου και κοινωνικών επιστημών, δήλωσε σχετικά: "Η έρευνά μας στοχεύει στο να παραγάγει επικαιροποιημένες απαντήσεις σε βασικές κριτικές σχετικά με αυτό το θέμα. Με βάση τα ευρήματά μας, θεωρούμε ξεκάθαρο ότι η τα βίαια βιντεοπαιχνίδια συνδέονται με επακόλουθες αυξήσεις στην φυσική επιθετικότητα".