Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Jama Internal Medicine, εξέτασε συνεντεύξεις από 304 γυναίκες από το Πίτσμπουργκ ηλικίας από 40 έως 60 ετών, σχετικά με τις εμπειρίες τους από σεξουαλική παρενόχληση και από σεξουαλική επίθεση.

Μετρήθηκαν το ύψος, το βάρος και η αρτηριακή πίεση των γυναικών, ενώ τα σημάδια της κατάθλιψης, του άγχους και των προβλημάτων ύπνου εντοπίστηκαν μέσα από ερωτηματολόγια διαλογής. Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι το 19% των γυναικών αντιμετώπισε σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία του, ενώ το 22% είχε βιώσει σεξουαλική κακοποίηση κάποια στιγμή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες, τις οποίες είχαν παρενοχλήσει σεξουαλικά, είχαν σχεδόν τετραπλάσιες πιθανότητες να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και μόλις πάνω από διπλάσιες πιθανότητες να μην κοιμούνται καλά. Όσες είχαν δεχτεί σεξουαλική επίθεση είχαν, επίσης, περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κακό ύπνο - περίπου τέσσερις φορές παραπάνω από τις γυναίκες, που δεν είχαν δεχτεί σεξουαλική επίθεση. Επιπλέον ήταν πιο πιθανό να παρουσιάσουν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.

Σε δεύτερη δημοσίευση στο ίδιο περιοδικό ερευνητές στη Γερμανία ανέφεραν στοιχεία για σεξουαλική παρενόχληση, αυτή τη φορά σε γιατρούς και σε επαγγελματίες υγείας σε μεγάλο νοσοκομείο στο Βερολίνο, το 2015.

Η επιστημονική ομάδα βρήκε ότι από 737 άντρες και γυναίκες, πάνω από το 76% των γυναικών και σχεδόν το 62% των ανδρών είχαν επίσης τέτοιες εμπειρίες, ενώ οι περισσότεροι δράστες ήταν συνάδελφοί τους.

Η σεξουαλική ομιλία, οι άσεμνες χειρονομίες και οι ανεπιθύμητες προσφορές για σεξ έγιναν πιο συχνά αντιληπτές από τις γυναίκες παρά από τους άνδρες, με πάνω από το ένα πέμπτο των γυναικών να λέει ότι είχε ανεπιθύμητη φυσική επαφή. Σύμφωνα με τα θύματα, οι δράστες ήταν ανώτεροι από εκείνες επαγγελματικά.