Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων δράσεων, θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν έργα ζωγραφικής, αφίσες, κολάζ και βίντεο, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Prolepsis με θέμα: «Η Υγιεινή Διατροφή σε μία εικόνα». Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές από σχολικές μονάδες των δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πεντέλης και Βριλησσίων.

Τον διαγωνισμό τίμησαν με τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση των δεκάδων έργων οι διακεκριμένοι ζωγράφοι Σωτήριος Σόρογκας, Shanna Ingram-Papademos και Δήμητρα Παπακωνσταντίνου. Τα έργα που θα βραβευθούν, θα λάβουν ανάτυπα ευρημάτων γνωστών αρχαίων ανασκαφών προϊστορικής, συνήθως, περιόδου, που σχετίζονται με την τροφή (σκεύη τροφής), δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις για θέματα διατροφής, θα προσφερθούν προϊόντα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας, ενώ εκπρόσωποι σχολής μαγείρων θα εκτελέσουν συνταγές και θα προσφέρουν δωρεάν μικρά υγιεινά πιάτα.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ) με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας.