Υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για την κάλυψη των ανασφάλιστων, ζήτησε ο ΙΣΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Α. Ξανθού για «ανακριβείς καταγγελίες», σε ότι αφορά την πρόσβαση των ανασφάλιστων στα Δημόσια νοσοκομεία.

Ο ΙΣΑ δήλωσε κατηγορηματικά ότι από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί δίπλα στο πλευρό των ανασφάλιστων με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου ζουν το δράμα των συμπολιτών μας και διαπιστώνουν καθημερινά τις δυσκολίες πρόσβασης που έχουν αυτοί οι ασθενείς στη περίθαλψη.

Σημείωσε μάλιστα ότι «ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, στη σχετική ανακοίνωσή του,  παραδέχεται ότι δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης και ότι η εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων επαφίεται στην.. καλή θέληση των διοικήσεων των νοσοκομείων!

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είναι το κονδύλι που έχει προβλεφθεί για την περίθαλψη των ανασφάλιστων, καθώς οι μειωμένοι προϋπολογισμοί δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες των νοσοκομείων».

Ο ΙΣΑ υπογράμμισε ότι δεν θα αποδεχτεί να γίνει ζήτημα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, η ζωή και η υγεία της πιο ευαίσθητης ομάδας των πολιτών και κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της, εξασφαλίζοντας τα απαιτούμενα κονδύλια που θα κάνουν εφικτή την πρόσβαση των ανασφάλιστων στην περίθαλψη.