Η επιστημονική διευθύντρια της La Roche-Posay Dr Sophie Seite μίλησε για τη σημασία της διαχείρισης του μικροβιώματος  - ο πληθυσμός των μικροβίων που ζει πάνω στο δέρμα μας αλλά και σε άλλα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα - σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση πολλών δερματολογικών παθήσεων όπως η ακμή, η ψωρίαση και η ατοπική δερματίτιδα.

Μέχρι σήμερα οι συνήθεις θεραπείες για την ακμή επικεντρώνονταν σε ένα συγκεκριμένο βακτήριο με μεγάλη σημασία, σε ό,τι αφορά sτη διαχείριση της ακμής: το C. Acnes.  Πρόσφατες έρευνες κατέδειξαν ότι ένα διαφορετικό γένος παίζει, επίσης, σπουδαίο ρόλο στην προκαλούμενη φλεγμονή στην επιφάνεια του δέρματος: ο σταφυλόκοκκος.

Στο δέρμα με τάση ακμής, το μικροβίωμα - το ζωντανό οικοσύστημα, που  ζει στην επιφάνειά του - παρουσιάζει έλλειψη ισορροπίας. Πέραν της παρουσίας του C. Acnes, παρατηρείται υπερανάπτυξη του σταφυλόκοκκου. Η ανισορροπία αυτή μπορεί να  προκαλέσει αλλεπάλληλες φλεγμονώδεις αντιδράσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι ατέλειες επανεμφανίζονται, ακόμη και μετά από αποτελεσματική θεραπεία.

Η Δρ. Sophie Seite κατέληξε πως, το να σκοτώνεις τα βακτήρια στον οργανισμό, δεν είναι πλέον ο σωστός τρόπος για να θεραπεύσεις μια ασθένεια.

Η La Roche-Posay πρωτοπορεί με καινοτόμα δερμοκαλλυντικά προϊόντα, που στοχεύουν στη διαχείριση της ακμής αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Το EFFACLAR DUO (+) αποτελεί πραγματικό θρύλο, έχοντας γίνει  συνώνυμο της διόρθωσης των σοβαρών ατελειών και της πρόληψης των σημαδιών, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα σε περισσότερες από 13.000 ασθενείς. Προτείνεται, επίσης, και ως μονοθεραπεία ή ως συμπληρωματική αγωγή συνταγογραφούμενης  φαρμακευτικής αγωγής. Η αποτελεσματικότητά του παρατηρείται από τις πρώτες κιόλας 12 ώρες.

Πώς λειτουργεί;

Ένα καινοτόμο σύμπλοκο πρεβιοτικών συστατικών συμβάλλει στην επανεξισορρόπηση του μικροβιώματος, στην ενίσχυση του φυσικού αμυντικού  μηχανισμού του δέρματος και στη ρύθμιση της φλεγμονής

Τι σημαίνει αυτό για το δέρμα με τάση ακμής;

Το μικροβίωμα του δέρματος ανακτά την ισορροπία του. Η χαμηλού βαθμού φλεγμονή υποχωρεί, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση των ατελειών και των σημαδιών της ακμής. Η υποτροπή της ακμής περιορίζεται.