Τριάντα επιλεγμένες εργασίες και διαλέξεις παρουσιάσθηκαν, στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ), υπό το γενικό τίτλο «‘Χτίζοντας’ Νοσοκομειακά Στελέχη».

Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Οκτωβρίου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νοσοκομειακών στελεχών και άλλων επιστημόνων υγείας, ενέκρινε παράλληλα την πρόταση τροπολογίας της ΕΕΜΥΥ για την αντικειμενική επιλογή διοικητών νοσοκομείων, η οποία θα κοινοποιηθεί στο σύνολο των βουλευτών και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα το συνέδριο εξέλεξε νέο δ.σ. της ΕΕΜΥΥ.

Αναλυτικά, από τις εργασίες που παρουσιάστηκαν, βραβεύτηκαν οι ακόλουθες:
1ο Βραβείο (συνοδευόμενο από χρηματικό ποσό 150 ευρώ) απονεμήθηκε στην Αγγελική Καραΐσκου (μαζί με τις Μ. Σερίφη, Μ-Γ Χριστοπούλου, Φ. Ζορμπά, Μ. Χριστοπούλου) για την ερευνητική εργασία (Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο»): «Εκπαίδευση Ανώτερων Στελεχών Νοσοκομείων για την Υιοθέτηση και Εφαρμογή Διαδικασιών».
2ο Βραβείο (συνοδευόμενο από χρηματικό ποσό 100 ευρώ) απονεμήθηκε στην Μαρία Γιογκατζή (μαζί με τους Α. Ρεβάνογλου, Χ. Χαριζάνη) για την εργασία (Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου»): «Χτίζοντας Κουλτούρα Κοινωνικής Ευθύνης στα Νοσοκομειακά Στελέχη».
Εύφημη Μνεία (συνοδευόμενη από συλλογή επιστημονικών συγγραμμάτων) απονεμήθηκε:
- στον Ανδρέα Γ. Κουτούπη (μαζί με τους Π.Ν. Κουφοπούλου, Δ.Ι. Αντώνογλου), για την εργασία (ιδιώτες): «Πληροφοριακά Συστήματα Νοσοκομείων και Εσωτερικός Έλεγχος στην Ελλάδα της Κρίσης».
- στον Χρήστο Κυριακόπουλο για την ερευνητική εργασία (Γ.Ν. Αττικής «ΚΑΤ»): «Ο Βαθμός Ικανοποίησης των Ασθενών του ΓΝΑ - ΚΑΤ σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης».
- στην Σταματίνα Ξεφτέρη για την εργασία (ιδιώτης): «Η Τήρηση Συνταγματικών Αρχών κατά την Έναρξη και Διεξαγωγή Κλινικών Μελετών» και
- στον Γεώργιο Κ. Παπαχρήστου (μαζί με τον Μ. Κ. Παπαχρήστου) για την ερευνητική εργασία (424 ΓΣΝ Εκπαιδεύσεως): «Η Εφαρμογή Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης στις Μονάδες Υγείας του Δημόσιου Τομέα».

Τα πλήρη κείμενα των εργασιών θα δημοσιευθούν στο επιστημονικό περιοδικό της ΕΕΜΥΥ «Επιθεώρηση ΥΓΕΙΑΣ».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και η Γενική Συνέλευση των Μελών της ΕΕΜΥΥ, όπου συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η Πρόταση της εταιρείας για τα προσόντα και τον τρόπο αξιοκρατικής επιλογής των Διοικητών και Αναπλ. Διοικητών των κρατικών νοσοκομείων. Η σχετική τροπολογία θα κοινοποιηθεί σε όλους τους βουλευτές και φυσικά στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΜΥΥ και εξελέγησαν οι εξής (αλφαβητικά):
1. Δημόπουλος Θεόδωρος, MSc, Κοινωνικός Λειτουργός
2. Καζάσης Χρήστος, PhD, Εμβιομηχανικός
3. Καραφύλλης Ιωάννης, PhD, Οικονομολόγος Υγείας
4. Λάζαρης Θωμάς, Οικονομολόγος Υγείας
5. Οικονομοπούλου Γεωργία, MSc, Στέλεχος Γ.Ν. Αθηνών «Η Ελπίς»
6. Στάθης Γιώργος, MSc, Manager Νοσοκομείων
7. Χατζηκοκολάκη Μαρία, PhD, Στέλεχος Γ.Ν. Μελισσίων «Αμ. Φλέμιγκ».
Το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα στις αρχές Νοεμβρίου.