Προκήρυξη 759 θέσεων τακτικού προσωπικού τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα νοσοκομεία της χώρας, αναμένεται εντός της εβδομάδας που ξεκινά σήμερα, ενώ ήδη την περασμένη Παρασκευή προκηρύχθηκαν 226 θέσεις τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΥΕ (νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, τραυματιοφορείς κτλ). 

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, προκηρύσσονται θέσεις μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται η εξαγγελία περί προσλήψεων αναφέροντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άλλες 2440 μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό). 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι "παρά την αδιαμφισβήτητη δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας", προχωρά στη σταδιακή ενίσχυση των μονάδων του ΕΣΥ με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και την ανακούφιση των εργαζόμενων που όλα αυτά τα χρόνια με το ζήλο και το φιλότιμό τους κρατούν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας.