Για άλλους, βέβαια, η απιστία δεν συμβαίνει μόνο στο κρεβάτι, αλλά μπορεί να είναι το φλερτ ή ένα μήνυμα στο κινητό με σεξουαλικά υπονοούμενα.

Πάντως έρευνα, που διενήργησε στη Βρετανία το Radio 5 Live, με στοιχεία από 2.066 ενήλικες, άνδες και γυναίκες, έδειξε ότι οι άνδρες είναι πιο χαλαροί από τις γυναίκες σε αυτά τα ζητήματα. Οι μισοί, λοιπόν, φαίνεται ότι ανήκουν στην κατηγορία αυτή, σε αντίθεση με το 73% των γυναικών, που πιστεύει ότι το φιλί είναι κανονική, κανονικότατη απιστία.

Ένας στους δύο, επίσης, θεωρεί ότι ούτε το cyber sex συνιστά "κέρατο", κάτι με το οποίο διαφωνεί το 75% των γυναικών.

Ειδικοί σε θέματα σχέσεων, που κλήθηκαν να σχολιάσουν τα ευρήματα, είπαν, πάντως, ότι ανεξάρτητα από το φύλο, εάν κάποιος φιλάει κάποιον άλλο και δεν πιστεύει ότι τον απατά, αυτό δείχνει μια θεμελιώδη έλλειψη σεβασμού για τον/την σύντροφό του και για την ίδια τη σχέση .

"Εάν δεν ενδιαφέρεστε αρκετά για τις πράξεις σας ή για το πώς θα αντιδράσει ο άλλος, τότε είστε με το λάθος πρόσωπο", υπογράμμισαν, μιλώντας στη βρετανική Independent.

Αναμενόμενο ήταν το εύρημα ότι το 91% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι το να κάνει σεξ με κάποιον άλλον είναι απιστία, αν και μένει απ'έξω ένα 9%, που μάλλον θεωρεί ότι ούτε αυτό είναι πρόβλημα.

Επίσης η περιήγηση σε εφαρμογές γνωριμιών και ραντεβού είναι "κέρατο" για το 40% των ερωτηθέντων. 

Τα νέα ευρήματα δείχνουν περισσότερο από ποτέ ότι είναι απαραίτητη η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, καθώς το 47% των συμμετεχόντων είπε ότι, όσα είχε μάθει στο σχολείο, δεν το προετοίμασαν για τη σεξουαλική του ζωή.